Mehmet Yalçınkaya Beslenme çantasına ne koymalı?
HABERİ PAYLAŞ

Beslenme çantasına ne koymalı?

Merhaba sevgili okuyucularım. Bildiğiniz gibi okullar açıldı, çocuklarımız okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştu. Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlar çocuklarımızın gelişimi için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini tekrar tekrar vurguluyor ve özellikle kahvaltının kesinlikle atlanmaması gerektiğini söylüyorlar.

Peki Ne Yemeli?

Beslenme çantasını hazırlarken, besin değerlerini mutlaka göz önünde bulundurun. Yumurta, peynir, yoğurt, kefir gibi besleyici, besin değeri yüksek, protein kaynaklarını eksik etmeyin. Bunun dışında çocuklara gün içinde enerji verecek sağlıklı kuru yemişler de ekleyebilirsiniz. Mevsiminde sebze ve meyveleri de mutlaka beslenme çantasına koyun. Eğer tatlı eklemek istiyorsanız da sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne Yememeli?

Beslenme çantası hazırlarken kaçınmanız gereken şeylerin başında ise gazlı ve şekerli gıdalar geliyor. Yapay tatlandırıcılar, aroma arttırıcılar ve renklendiricilerle hazırlanmış paketli gıdalardan uzak durun. Mümkünse kızartılmış besinler koymayın. Unlu mamullerden ekleyecekseniz hazır değil, uygun porsiyonlarda evde kendi yaptığınız kek, poğaça veya börekten tercih edebilirsiniz. Bilinçsizce beslenme çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkilediği için tüm velilerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Eğer okulda yemek veriliyorsa listeyi yakından takip etmelerini öneririm.

Beslenme çantasına ne koymalı

FINDIKLI PALUZE
Malzemeler (4 Porsiyon)

* 1 su bardağı süt
* 2.5 su bardağı krema
* ½ su bardağı şeker
* 4 yaprak jelatin
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 2 yemek kaşığı tahin
* 150 gr fındık
* ½ adet nar (taneleri ayıklanmış)

* Sütü bir tencereye alıp krema ve şekeri ekleyin ve kaynama derecesine getirin.
* Buzlu su dolu kaba jelatin yapraklarını koyup yumuşak kıvam alıncaya kadar bekletin.
* Kaynayan karışıma jelatinleri atın, karıştırarak eritin. Daha sonra pekmezi ve tahini ilave edip iyice çırpın. Kıvam alınca bardaklara dökün ve derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
* Süre sonunda tatlıyı buzdolabına alın 1 saat daha bekletin. Buzdolabından çıkarıp üzerine parça fındık ve tercihe göre nar tanelerini serperek servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder