Mehmet Yalçınkaya Brand Week 2023 Gastronomi'de marka yaklaşımları
HABERİ PAYLAŞ

Brand Week 2023 Gastronomi'de marka yaklaşımları

Geçtiğimiz hafta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Brandweek, sektördeki tüm marka çalışanlarını ve marka yöneticilerini bir araya topladı. Dünyada pazarlama trendlerini farklı alanlarda uygulayan yöneticiler, yazarlar, ülkenin önde gelen medya mensuplarının yer aldığı bu özel organizasyonda, Danilo şefimle birlikte biz de bir oturumda yer alma ve gastronomideki yeni trendleri anlatma fırsatı bulduk. “Yeniden düşün, yeniden yarat ve yeniden inşa et” mottosuyla yapılan oturumda tüketime giden yolları tartışma fırsatı bulduk. Biz şeflerin sürdürülebilir bir dünya düzenine en önemli katkısı, toprağa ve ürüne yatırım yapanları korumak.

Haberin Devamı

Brand Week 2023 Gastronomide marka yaklaşımları

TÜKETİM ÇILGINLIĞINA NASIL DUR DEMELİ?

Sıfır atığa giden yol öncelikle mutfakta satın alma alışkanlıklarını değiştirmekle başlar. Alışveriş listelerini yeniden revize edelim. Bir diğer önerim mutfak alışverişlerinin aç karnına yapılmaması yolunda. Biraz espritüel görünse de aç alışveriş, çok alışveriş demek. LEZZET Brandweek’te Migros Customer Experience Strategy and Marketing Communications Direktörü Sinem Serdar’ın yaptığı konuşmada lezzeti irdeledik. Kelime anlamıyla, ‘her şeyden alınan zevk’ anlamına gelen lezzet, hayatın her alanında kullanılan ortak kelime. Lezzete ulaşırken harcadığımız efor, bize sunulan şeyin vaat ettiğiyle örtüşmesi bu lezzeti önemli kılıyor. Tüm bu deneyimlere ulaşırken Adem ve Havva’nın hikayesi olan Elma ile başlayan nokta, ürün ve toprağı yok saydıkça, o elmayı tehlikeye sokacak. Dolayısıyla toprağa ve ürüne sahip çıkmaya devam.

NOHUTLU PAÇA
Malzemeler (6 Porsiyon)

Brand Week 2023 Gastronomide marka yaklaşımları

PAÇA İÇİN
* 12 adet keçi veya koyun paçası (ayıklanmış, temizlenmiş)
* 12 su bardağı su
* 5 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* ½ yemek kaşığı tuz

NOHUT İÇİN
* 300 gr nohut (bir gece önce bol tuzlu suda ıslatılmış)
* 5 yemek kaşığı sadeyağ
* 3 adet soğan (büyük boy, küçük kesilmiş)
* ½ kahve fincanı domates salçası
* 6 su bardağı paça suyu
* Tuz

* Paçaları ayıklayıp iyice yıkayın. Tencereye 12 bardak su, 5 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım yemek kaşığı tuz ve paçaları koyun. Kaynamaya başladığı sırada çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. Tencerenin kapağını kapatın. Paçalar eriyecek kıvama gelinceye dek pişirin.
* Pişen paçaları süzgeç yardımıyla süzün ve çıkan suyu bir tencereye alın. Paçaları ortadan ikiye kesin, paçalar hazır.
* Bir gece önceden bol tuzlu suda ıslatmış olduğunuz nohutları yıkayın ve üstlerini kaplayacak kadar su ekledikten sonra nohutları 35 dakika haşlayın ve süzdürün.
* Tencereye 6 kaşık sade yağla birlikte küçük kesilmiş soğanları ekleyerek hafif kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra 6 bardak paça suyunu, haşlamış olduğunuz nohutları ve tuzu ilave edin. Hazır olan paçaları da ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve nohutlar pişene kadar kısık ateşte pişirin ve servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder