Mehmet Yalçınkaya Hollanda'nın ünlü Twente Spor Klübü'nde buluşma
HABERİ PAYLAŞ

Hollanda'nın ünlü Twente Spor Klübü'nde buluşma

Geçtiğimiz günlerde Hollanda’da, Tok Gıda ev sahipliğinde yapılan çok özel bir fuarda workshop ve ‘Esnaf’ kitabımın yurt dışı imza gününü gerçekleştirdim. Hollanda’nın en önemli futbol kulüplerinden Twente’nin VIP bölümde gerçekleşen bu etkinlikte, Türkiye’yi dünyada temsil eden tüm gıda markalarıyla birlikte olmak benim için çok keyifliydi. Markalarımız büyük işler yapıyor ve pazar payları konusunda rakiplerini hatta yerel markaları zorluyor. Ülkemizin genetiğinde var olan pazarlama duygusu, çalışkanlık ve milliyetçilik ruhunun tüm bu çalışmalara katkı sunduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

Hollandanın ünlü Twente Spor Klübünde buluşma

Ben ve ekibim de güzel bir menü hazırladık. Yerel mutfağımıza özel dokunuşlar yaparak sunduk. Ettiğimiz sohbetlerde sürdürülebilir bir dünya için ürünün, tarımın, toprağın değerinden bahsettik. Sıfır atığın hayatın her alanında öneminin altını çizdik. Gastronomi alanında çalışanların, bu konuda farkındalığının yüksek olması bence çok değerli. Mutfak, ürünün değerinin en çok bilinmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bizim güzel yemek yapmamızın birinci önceliği ürün. Ürün yoksa şef de yok.

GASTRONOMİDE ÇOK ÖNDEYİZ

Almanya’da Düsseldorf’da  ve Hollanda’da  Enschede’de  yaptığımız seyahat boyunca yerel kültürü, mutfağı yakından izleme, hizmet kültürünü değerlendirme şansım oldu. Ülkemizde bulamadığımızı söylediğimiz ve sıklıkla yakındığımız hizmetin, ekibin en kötüsü bile inanın yurt dışında yaşadığım her deneyimden çok daha başarılı.

Ziyaret ettiğimiz restoranlarda yaşadığımız temel şey, uzun süren sipariş alma, sipariş aldığı menüye hakim olmama, bekleme süresinin ve ilginin azlığı… Kapıdan girdiğiniz andan itibaren “Hoş geldiniz” diyen, menüden seçenekler sunan, “Memnuniyetle” diyerek tabağı önünüze hızla getiren, ülkemizin hizmet personeli ve emekçileri, sizleri bir kez daha alkışlıyorum.

Soruna değil çözüme odaklanan, “Bu seçenek menüde yer almıyor ancak bence yerine bunu tercih edebilirsiniz” diye çoklu seçenek süren ülkemizin hizmet yaklaşımına hayran kalmamak mümkün değil. Kısacası mütevazı olmaya gerek yok. Hizmet sektörümüz ve gastronomimiz bence şahane!

Haberin Devamı

Hollandanın ünlü Twente Spor Klübünde buluşma

TEŞEKKÜRLER

Dünyanın her yerinde bana sevgisini gösteren, uzak yollardan bulunduğum şehre gelen ve kitabıma ilgi gösteren tüm kardeşlerime yürekten sevgi yolluyorum. ‘Esnaf’ kitabım kısa sürede satış rekorlarına gidiyor. Ve sizden gelen beğeni ve yorumlar beni yürekten memnun ediyor. İyi ki varsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder