Mehmet Yalçınkaya Zaman birlik olma zamanı!
HABERİ PAYLAŞ

Zaman birlik olma zamanı!

Ülkemize, halkımıza, acımızı yaşayan, paylaşan ve hisseden tüm güzel yürekli yurdum insanına geçmiş olsun. Etki alanı bu kadar geniş, böylesine büyük bir depremin dünyada pek örneği yok. Bugün tartışmak yerine yaraları sarmalı, birbirimize destek olmalıyız. Birbirimizi eleştirmek yerine, toplu iyileşmeye nasıl katkı sunarız, ona bakmalıyız.

Biz şefler yemek yaparız. Deprem mağdurlarını doyurmak, sıcak bir aş sunmak için hepimiz yollara düştük. Çünkü elimizden gelen bu. Profesyonelliği dışında yollara düşen güzel kalpli insanlar aslında bölgede depremzedelere verilecek sağlık, barınma ya da yemek haklarını bölüşmek dışında bir şey yapamazlar maalesef. Aklı selim durmak, olduğumuz yerden yardım etmeye çalışmak çok değerli. Bu bir süreç.

Haberin Devamı

Kurtarma çabalarına katkımız ancak doğru lojistik yardımlarla ve marka bağlarımızı kullanarak olacaktır. Geçtiğimiz afetlerden aldığımız dersleri unutmamalı. Bu yaşananların bedeli uzun sürecek ve bazen ilk başlarda yaptığımız ve boşa gidecek pek çok çabanın asıl olarak verilmesi gerektiği zamanlarda vatandaşımız yalnız kalacak. Dolayısıyla sizlerden ricam; bunun ülkemiz, o bölgelerde bulunan illerimiz, afette can ve mal kaybeden vatandaşımız için önemini, sürecin ne kadar uzun sürebileceğini asla unutmamanız.

 

Zaman birlik olma zamanı

 

SAHRA MUTFAKLARI İÇİN ŞEFLER YOLA ÇIKTI

MasterChef ekibi olarak tüm genç şeflerimizle deprem bölgelerinde nasıl organize olabiliriz, ona baktık. Türev Uludağ şefimiz, Yunus Emre Akkor ve Ebru Baybara Demir birlikte Adana’da 8 bin kişiye yemek yapıp dağıttı; oradan Maraş’a geçtiler. Diğer yandan bizler tüm MasterChef ekibi olarak Maraş ve diğer deprem bölgelerine doğru yola çıktık.

Seyyar mutfakların organize edilmesi için çalışıyoruz ve İstanbul’dan gelip çalışacak şef arkadaşlarımızla bölgelerde yemek ihtiyacına cevap vermek için çabalıyoruz. Maksut Askar ve kardeşim Somer Sivrioğlu’nun öncülüğünde Efendy İstanbul ekibi Hatay’a; Danilo Zanna kardeşim Malatya’ya, Rafet İnce şefim Malatya ve Gaziantep’e; Fatih Tutak İskenderun’a, İGA Koordinatör şefi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi eğitmen şefi Ekin Eylem Ulaş Gaziantep ve Antakya’ya; Kızılsakal Eren Kaşıkçı Hatay’a, Hasan Biltekin, Araz Aknam, Milhan Erdem, Uğur Kardaş, Dilara Başaran ve Tahsin Küçük Adıyaman’a doğru sahra mutfaklarında gönüllü çalışmak için yola koyuldular.

Haberin Devamı

MYK ekibinden Onur Kutluca şefimizle ben Maraş’ta yaraları sarmaya, sıcak yemek ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamaya çalışıyoruz. Tüm ihtiyaç sahibi şehirlerde ilgili koordinasyon merkezleriyle bağ kurarak malzeme temini için çaba içindeyiz. Bedri Usta sağ olsun, en çok ihtiyaç duyulan su desteğini tırlarla gönderdi.

MYK ise erzak desteği ile yanımızda. İsmini sayamayacağım kadar çok şefimiz bölgelere dağıldı. Dilerim emeklerimiz yer bulsun, fayda sağlasın. Yaraları sarmaya çalışan, yanımızda olan tüm dostlar var olsun. Bu yazıyı kaleme aldığımda iletişimde olamadığımız ve ismini sayamadığım onlarca gastronomi çalışanı, şeflerimiz var. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum.

 

Zaman birlik olma zamanı

 

MARKALARA TEŞEKKÜR VE ÇAĞRI

Haberin Devamı

Bu süreç hepimizin ortak sınavıdır. İlk aklıma gelen bölgelerdeki fabrikaları olan üreticilerdi. Gaziantep’te Mutlu Makarna ilk aradıklarımızdan. Ekmek bulunamadığından özellikle soğukta tüketilmesi önem arz eden karbonhidrat yüklü gıdalar için sınırsız makarna sağlayan Mutlu Makarna’ya, Ali Erkut Göymen’e, limonata gibi sıvı içecek desteği için Doğanay Gıda’ya, Migros yetkililerine, sahra mutfakları için destek veren Unilever’e yürekten teşekkürler. Tüm gıda, barınma, lojistik, tekstil markalarına buradan çağrı yapmak istiyorum. Desteklerini doğru kanallarla bölgelere ulaştırmanın tam zamanı. Omuz omuza bu süreci atlatacağız. Haydi dostlar, yaraları birlikte saralım!

PROFESYONELLER SAHAYA

Deprem bölgesi, özellikle belli profesyonelliği olan arkadaşlarımızın olması gereken yerler. Bizler şef olarak yemek pişirirken sağlık ekipleri, acil kurtarma ekipleri sahadalar. Gönüllü yardım için yola düşen güzel yürekli arkadaşlar, siz bu bölgede sadece yardıma ihtiyaç duyan hale düşersiniz. Lütfen belli bağları kurmadan, yararlı bir profesyonel alanınız yoksa buraya gelmeyiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder