Mete Utku Ağır rotasyon Fenerbahçe’yi zorladı
HABERİ PAYLAŞ

Ağır rotasyon Fenerbahçe’yi zorladı

Fenerbahçe, Konferans Ligi H Grubu’nun ikinci maçında Slovakya ekibi Spartak Trnava’yı deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kadrosunda ciddi bir rotasyona giden sarı-lacivertliler, kilidi uzun süre açamadığı maçın son bölümünde attığı gollerle 3 puanı cebine koydu ve haftayı grup lideri olarak tamamladı.

FRED’İN EKSİKLİĞİ FAZLASIYLA HİSSEDİLDİ

Konferans Ligi’ne Nordsjaelland’ı 3-1 mağlup ederek hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, Danimarka ekibiyle oynadığı maçta da ciddi bir rotasyon yapmıştı. Nordsjaelland karşısında maçın çok büyük bölümünü domine ederek zorlanmadan kazanmayı başaran sarı-lacivertliler, Spartak Trnava karşısında da galibiyet almasına rağmen bu maçta ‘görece’ zorluklar yaşadı. Fenerbahçe, her ne kadar grubun ilk maçında ciddi bir rotasyona gitse de Fred sahada yer alan isimlerden biri olmuştu. Birbiriyle oynama alışkanlığı yeterince fazla olmayan bir kadroda Fred, orta alanda kurduğu hakimiyetle oyunu yönlendiren isim olmuştu. Trnava maçında Brezilyalı futbolcunun ilk 11’de sahaya çıkmaması Fenerbahçe’yi disiplinden kolay kolay kopmayan rakibi karşısında zorlayan bir etken oldu.

Haberin Devamı

FORMAYI KAPMA ARZUSU OYUN AKIŞKANLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Oldukça hızlı bir transfer dönemini geride bırakan Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal’ın elinde çok fazla sayıda kaliteli oyuncu bulunuyor. Dolayısıyla Kartal, hangi ilk 11’i tercih ederse etsin kenarda oynama arzusuyla hocasından şans bekleyen birçok futbolcu oturuyor. Bunların başında da Michy Batshuayi, Ryan Kent ve Joshua King’i sayabiliriz. Çok yakın zamanda bu isimlere Cengiz Ünder ve Emre Mor da katılacak. Tecrübeli teknik direktör oynama alışkanlığı üst seviyede olan, kadro istikrarına sahip bir takım yaratmak istiyor bu sebeple de Süper Lig maçlarında şu an için Tadic, Szymanski, İrfan Can ve Dzeko dörtlüsünü bozmaya yanaşmıyor. Hal böyle olunca da Kent, King ve Batshuayi, şans buldukları Konferans Ligi maçlarında kendilerini gösterme telaşıyla topla vedalaşmakta zorlanıyorlar. Özellikle bugün Kent ve Batshuayi’nin birçok pozisyonda müsait durumdaki arkadaşlarına pas atmayı tercih etmeyip daha zor olanı yaparak kendilerini kanıtlama isteği, Fenerbahçe’nin oyun akışkanlığını olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE MÜTHİŞ SERİSİNE BİR MAÇ DAHA EKLEDİ

Süper Lig’de 7’de 7 yaparak tüm zamanların en iyi sezon başlangıçlarından birini yapan Fenerbahçe, 6’sı eleme olmak üzere 8 Avrupa maçından da galibiyetle ayrılarak oynadığı 15 resmi maçın tamamını kazandı. Bu seri ne kadar daha sürecek bilinmez ancak sarı-lacivertliler maçın tamamını domine ederek de kazanıyor, tempoyu çok yükseltmeye ihtiyaç duymadan da kazanmayı biliyor. Hafta sonu Kasımpaşa ile karşılaşacak Fenerbahçe, o maçı da kazanarak milli araya gitmeyi hedefliyor kuşkusuz. İsmail Kartal’ın öğrencileri, Kasımpaşa’yı da mağlup etmesi halinde 3 günde bir maç yaptığı uzun bir süreçte hiç yol kazası yaşamadan ekim ayının son haftasına girmiş olacak. Sezonun bu bölümünde, böylesine ciddi bir kazanma alışkanlığı elde etmek kesinlikle İsmail Kartal’ın tebrikleri sonuna kadar hak ettiği bir başarı...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder