Mete Utku Fenerbahçe derbi öncesi özgüven tazeledi
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe derbi öncesi özgüven tazeledi

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde yaşadığı 6-1'lik Nordsjaelland faciasının ardından çıktığı ilk maçta Sivasspor’u 4-1 mağlup ederek moral buldu. Bu galibiyetle Süper Lig’de liderliğini sürdüren Sarı-lacivertliler Beşiktaş derbisi öncesi özgüven tazeledi.

Birçok sakatlık problemiyle baş başa kalan Fenerbahçe’nin en önemli eksiklerinden biri olan ve yokluğunda çok büyük sorunlar yaşadığı Fred’e kavuştuğu maçta zaman zaman sıkıntılar yaşasa da net bir skorla galip geldi.

Trabzonspor maçıyla başlayan sıkıntılı süreçte oyunu rakip sahaya yıkıp baskın bir oyun oynamakta zorluk yaşayan Fenerbahçe, bu karşılaşmada da istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadan başladı. Sivasspor’un dirençli futbolu karşısında oyun hakimiyetini elde etmeye çabalayan sarı-lacivertlilerin imdadına Tadic-Szymanski ikilisi yetişti. Dakikalar 17’yi gösterirken ceza sahasına harika bir koşu atan Polonyalı futbolcu, Tadic’in ikramını geri çevirmedi ve hem takımını hem de taraftarlarını rahatlatan bir gol kaydetti.

Haberin Devamı

NASIL SAVUNMA YAPILMAZ DERSLERİ!

Skor avantajını alan Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci yine sahneye çıkarak muazzam bir gol atınca konuk takımın direnci kırılmış bir şekilde devre sona erdi. Ancak ikinci yarının hemen başında Fenerbahçe için Djiku-Becao'nun yokluğunun bir kez daha ne kadar önemli olduğu hatırlandı. Sivasspor’un yıldız oyuncusu Rey Manaj’ın attığı golde Samet Akaydin’den ‘nasıl savunma yapılmaz’ dersi verilirken konuk takım maça tutundu. İlerleyen dakikalarda Sivasspor, Fenerbahçe için maçı daha zor bir hale getirecek performansı ortaya koyamazken Fenerbahçe’nin kısa sürede bulduğu iki gol skoru belirledi.

Süper Lig’de son 3 maçta forma giyemeyen Fred’in takıma dönüşü özellikle hücum aksiyonlarında kendisini belli etti. Topu üçüncü bölgeye taşıma konusunda Brezilyalı futbolcu fark yaratıp kendini belli etti ancak deneyimli oyuncunun maç eksiği de bazı anlarda göze çarptı.

DERBİ İÇİN FENERBAHÇE’YE DAHA FAZLASI LAZIM

Bir sonraki hafta, yeni başkanını seçen Beşiktaş ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe, skor olarak çok net bir galibiyet elde etmiş olsa da oyun olarak Trabzonspor maçı öncesinin bariz bir şekilde gerisinde. Görünen o ki en azından Fred’in keskinliğini geri kazandığı ve savunma lideri Djiku’nun sağlığını kavuştuğu güne kadar sarı-lacivertliler o baskın oyun gücüne kavuşamayacak. Sancılı günler geçirse de yönetim değişikliğinin getireceği motivasyon ve taraftar baskısının bir hayli fazla olacağı Tüpraş Stadyumu’nda Fenerbahçe’ye iyi bir sonuç için son haftalarda gösterdiği performanstan daha fazlası gerekecek.

Haberin Devamı

BAHATTİN ŞİMŞEK VE OTORİTE SORUNU

Birkaç cümle de maçın hakemi Bahattin Şimşek için söylemek gerek. Zaten yıllardır hakem performansının çok yetersiz olarak görüldüğü Süper Lig’de pozisyonu doğru süzememe konusuna fazlasıyla alıştık. Verdiği kararların doğru ya da yanlış olup olmadığını konuşmayı hakem hocalarına bırakalım ancak saha içindeki otoritesini koruma konusunda maalesef çok ama çok yetersiz performanslar sergiliyor Bahattin Şimşek. Galatasaray’ın Hatayspor ile oynadığı maçta Kaan Ayhan’ın kendisine parmak sallayarak “Sen çok fazla oldun” sözlerine tepkisiz kalan Şimşek, yeterince sarsılmış otoritesine bugün de sahip çıkamadığını gördük. Bahattin Şimşek, verdiği karara çimleri dövüp bağıra çağıra itiraz eden İrfan Can Kahveci’ye de bir sarı kart çıkarma gereği hissetmeyerek yine enteresan kararlarına bir yenisini ekledi. Süper Lig’de hakemlerin pozisyonları tahlil etme konusunda daha becerikli olması elbette çok önemli bir durum ancak kendisini sahada bu kadar ezdiren bir hakemin kontrolü kaybetmeyip sağlıklı bir maç yönetmesi de pek kolay bir iş değil.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder