Yazarlar Fenerbahçe, eksiklere rağmen hata yapmadı
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe, eksiklere rağmen hata yapmadı

Fred, İsmail Yüksek ve Mert Hakan Yandaş’ın sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadığı karşılaşmada orta saha Rade Krunic, Miha Zajc ve Szymanski ile kurulurken Fred ve İsmail Yüksek ikilisine kıyasla oldukça yumuşak olan bu orta saha ikilisi maç öncesi taraftarları düşündüren detaylardan biriydi. Ancak Adana Demirspor’un orta sahası Krunic ve Zajc’tan kurulu bu hattı temaslı oyuna zorlayacak bir yöntem tercih etmeyip üstelik geride geniş alan bırakmış olmaları, Fenerbahçe’ye orta sahada çok ciddi olumsuzluklar yaratmadı. Bulduğu boş alanlara topu hızlıca ulaştırıp ileride sayısal üstünlüğü sağlayarak art arda pozisyonlar bulan ev sahibi, rakip kaleyi abluka altına almasına rağmen maçın ilk bölümünde pozisyonları sonuçlandırmakta başarılı olamadı. 17. dakika Djiku ile gol perdesinin açıldığı karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe belki de 4-5 gol çıkarabilecek kadar net fırsatlar elde etti.

Haberin Devamı

Son haftaların durgun ismi Szymanski’nin çok daha etkili olduğu karşılaşmada Edin Dzeko ve Dusan Tadic mükemmele yakın performans gösterirken İrfan Can Kahveci de bu üçlüye eşlik etti. Sezonun en skorer hücum dörtlüsünün gününde olduğu bir karşılaşmada da Adana Demirspor bu oyuna bir noktaya kadar direnebildi. Fenerbahçe, İrfan Can Eğribayat’ın akıl almaz hatasıyla üstünlüğü kaybetmesi ve ikinci yarıda ikiye çıkan farkın bire düşmesiyle bir süre sarsılsa da usta ayaklarının önderliğinde maçın hiçbir anında kırılma yaşamadan sonuca gitmeyi başardı.

Kalan maçların hepsini kazanarak şampiyon olmayı hedefleyen Fenerbahçe, bir engeli daha aşmayı başardı. Bu kadar fazla sayıda eksik oyuncunun olduğu bir karşılaşmada üstelik futbol dışı olayların gündemi fazlasıyla meşgul ettiği, ertesi gün maçı olan futbolcuların Genel Kurul’u yerinden takip etmek durumunda kaldığı bu günlerde sarı lacivertlilerin sahada böylesine konsantre gözükmesi, kritik haftalar öncesinde oldukça iyi sinyaller verdi.

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder