Mete Utku Fenerbahçe yine son nefeste kazandı
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe yine son nefeste kazandı

Bir önceki hafta Kadıköy’de Samsunspor ile berabere kalarak galibiyet serisi sonlanan Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında Batshuayi’nin maçın son bölümünde penaltıdan attığı gol ile çok değerli bir üç puan aldı.

Bitiricilik konusunda sezon başından bu yana sıkıntı yaşamayan ve ligin en çok gol atan takımı ünvanını elinde bulunduran Fenerbahçe, Gaziantep FK, Samsunspor ve Başakşehir maçlarında birer gol attı. Son iki galibiyetini maçın son bölümlerinde attıkları tek golle elde eden sarı-lacivertliler, üç maçtır son vuruşlardaki meziyetlerini sahaya yansıtmakta sorun yaşıyor.

Haberin Devamı

Penaltı vuruşuyla birlikte Başakşehir karşısında 3.13’lük gol beklentisine ulaşan Fenerbahçe’de Edin Dzeko, son 3 maçı boş geçerken oyun içerisindeki verimliliğini bu süreçte skora yansıtmayı başaramadı. Fırsatları harcama konusunda bonkör davranan kaptana Szymanski ve Cengiz Ünder de eşlik edince sarı-lacivertliler stres dolu bir 90 dakika oynamak zorunda kaldı.

Hata yapma baskısı son vuruşların kalitesini düşürüyor

Süper Lig’de çıktığı 22 maçın 18’ini 3 puanla tamamlayan bir takımın şampiyonluk yolundaki en büyük rakibiyle puan farkını açamaması, her iki takımın da olağanüstü bir galibiyet yüzdesiyle yoluna devam etmesi, her puan kaybının kamuoyunda ‘şampiyonluğu kaçırma’ ile eş tutulması şüphesiz takımlar üzerinde baskı oluşturuyor. Daha 48 puanın ortada olduğu bu maratonda harika bir iş çıkararak yoluna devam eden Fenerbahçe, erken koparamadığı karşılaşmalarda ya puan kaybetti ya da oyunun son bölümünde attığı goller ile galibiyete uzandı. Söz konusu maçlarda kaçan goller de bu baskının, sakinliğe engel olmasının bir sonucu olarak değerlendirilebilir.

Batshuayi, Fenerbahçe’ye odaklanmış durumda

Zorlu mücadelenin ardından konuşulması gereken bir diğer konu da Michy Batshuayi’nin değişen tavrı. Birçok maçta oyuna sonradan giren, jest ve mimikleriyle takıma aidiyetinde sorunlar olduğu anlaşılan Belçikalı futbolcu, son haftalarda Fenerbahçe’nin başarısına odakladığını hissettiriyor. Haftalardır penaltı krizi yaşayan bir takımda üstelik bu derece kritik bir anda sorumluluk almaktan geri durmayan Batshuayi, attığı bu gol ile altın değerinde bir 3 puanı Fenerbahçe’ye getiren isim oldu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder