Yazarlar Fenerbahçe'den tatmin etmeyen galibiyet
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe'den tatmin etmeyen galibiyet

Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Ancak sarı-lacivertliler Kadıköy’de oyun olarak taraftarlarını tatmin etmekten uzak bir performans sergiledi.

Milli ara dönüşlerindeki ilk maç her zaman zordur. Üstelik liglere ara verilmesine rağmen takım için büyük önem taşıyan futbolcularınız sakatlıktan hala dönememişse kusursuza yakın bir performans ortaya koymak iyice zor bir hal alır. Yine de bunlara rağmen Kadıköy’deyseniz taraftarlarınız daha coşkulu, daha özgüvenli bir oyunla alınan galibiyeti ister. Fenerbahçe, Karagümrük karşısında oldukça zor bir şekilde galibiyet elde ederken maçın son bölümlerinde topun tamamen arkasına geçerek gergin bir halde son düdüğü bekledi.

Haberin Devamı

Kötü oynarken bile kazanmak şampiyonluk mücadelesi veren takımlar için çok ama çok büyük bir önem taşıyor. Sarı-lacivertliler genel olarak bunu başarmada çok mahir bir takım değil o yüzden alınan galibiyet oldukça kıymetli fakat yaşanan bütün problemleri Djiku, Becao ve Fred’in sakat olmasına bağlamak uzun vadede Fenerbahçe’yi olumsuz etkiler.

İsmail Kartal daha çabuk tepki vermeli

Erken dakikalarda gol bulup rüzgarı arkasını alan Fenerbahçe, sezon başından bu yana inanılmaz maçlar seyrettirdi futbolseverlere ancak her şeyin tıkır tıkır işlemediği, takımın geriye düştüğü veya beklenen golün bir türlü gelmediği karşılaşmalarda sarı-lacivertlilerin oyunu çok statik bir hal alıyor. Teknik direktör İsmail Kartal, sahadaki planın sonuç vermediği zamanlarda oyuna müdahale etmek konusunda daha kararlı olmalı. İsmail Yüksek ve Crespo, orta alanda kaptığı toplarla takıma birçok pozisyonda büyük katkı sağladı fakat Karagümrük ne zaman on bir oyuncuyla topun arkasına geçse bu ikili, topu üçüncü bölgeye taşıma konusunda sınıfta kaldı.

İrfan Can Kahveci’nin merkezde, sağ kenarda ise Cengiz, King ya da Kent’ten birinin olduğu bir şablon Fenerbahçe’nin üretkenlik sıkıntısına çare olabilirdi. Deneyimli çalıştırıcı ise cebinde sarı kartla oynayan Crespo’yu 90 dakika sahada tuttu.

Haberin Devamı

Karagümrük ligin en iyi savunma takımlarından biri

Karagümrük, bu maça çıkana kadar 12 maçta yalnızca 11 gol yiyerek Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından ligin en az gol yiyen takımı konumundaydı. İstanbul ekibi, bu maçların 5’inde kalesini gole kapattı. Bu veriler göz önüne alındığında iyi savunma yapan bir takıma karşı Fenerbahçe’nin güle oynaya skora gitmesi çok kolay değil elbette. Savunmada gösterilen başarılı performanstan ötürü teknik direktör Alparslan Erdem tebrikleri hak ediyor ancak yine de Tadic, İrfan Can, Szymanski ve Dzeko gibi teknik kapasitesi oldukça yüksek oyunculardan oluşan bir hücum hattına sahip Fenerbahçe’nin, hanesine üretkenlik anlamında bir eksi yazarsak haksızlık etmiş olmayız.

İrfan Can Kahveci’ye ayrı bir parantez

Fenerbahçe’de dördüncü sezonuna giren İrfan Can Kahveci, büyük umutlarla geldiği sarı-lacivertlilerde bu sezon gösterdiği performansı hiçbir dönemde gösteremedi hatta belki de yanına yaklaşamadı. Kanat rotasyonu oldukça geniş olan Fenerbahçe’de İrfan Can öyle işler yapıyor ki sağlıklı olduğu takdirde onu kesmek imkansız. İstatistik olarak kariyerinin en iyi sezonunu geçiren milli futbolcu, toplamda 22 maça çıktı ve söz konusu maçlarda 9 gol atıp 6 asist yaptı. Ancak deneyimli oyuncu, sadece yaptığı skorlarla değil oyun içinde aldığı sorumlulukla, ortaya koyduğu enerjiyle de Fenerbahçe’yi yukarı çekiyor. Bugün Tadic’in attığı ikinci golde istatistik olarak hanesine bir şey yazılmadı belki ancak o pozisyonda aldığı aksiyon bu sezonki İrfan Can Kahveci’nin özeti diyebiliriz.

Haberin Devamı

Fred’siz oynamayı öğrenmek ve soğukkanlılığı korumak

Mart ayına kadar milli ara olmadığı için özellikle Avrupa’da da oynayan takımları yoğun bir fikstür bekliyor. Fenerbahçe, perşembe günü Danimarka’da Nordsjaelland ile hafta sonu da evinde Sivasspor ile oynayacak. Ardından Beşiktaş deplasmanı ile sıkışık fikstürü devam edecek olan sarı-lacivertlilerin liderlik koltuğunda kalması için mecbur kaldığında Fred’siz de oynamayı ve erken gol bulamadığı maçlarda soğukkanlılığı korumayı öğrenmesi gerekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder