Mete Utku İrfan Can ve Livakovic, Fenerbahçe’ye hayat verdi
HABERİ PAYLAŞ

İrfan Can ve Livakovic, Fenerbahçe’ye hayat verdi

Fenerbahçe, Süper Lig’in 20.haftasında konuk olduğu Gaziantep’ten 3 puanla döndü. Son derece çetin geçen karşılaşmada oyuna sonradan giren İrfan Can Kahveci’nin attığı gol ile son dakikada Livakovic’in yaptığı kurtarış, sarı-lacivertlerin kritik virajdan kayıpsız dönmesini sağladı.

3 maçlık galibiyet serisiyle Gaziantep’e lider olarak gelen Fenerbahçe, son haftalardaki gibi erken bir golle rakibini açmayı başaramazken ev sahibi takımın katı savunması karşısında zor anlar yaşadı. Sarı lacivertliler kenar organizasyonlarında Ferdi Kadıoğlu ve Cengiz Ünder ile savunmanın dengesini zaman zaman bozsa da dört maçtır kaybetmeyen rakibi karşısında aradığı golü bulmakta güçlük çekti.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL’IN OYUNA DOKUNUŞLARI FARK YARATTI

Dzeko’nun ikinci yarının başında direğe nişanladığı penaltı sonrasında motivasyonu daha da yükselen rakibi karşısında dengeleri bozabilmek için İrfan Can Kahveci ve Batshuayi hamlelerini yapan İsmail Kartal, orta alanı nispeten boşaltarak riskleri alırken bunun karşılığını da 81. dakikada İrfan Can’ın attığı galibiyet golüyle almış oldu.

Daha önce sıkışan maçlarda yaptığı hamleler veya yapmadığı hamleler ile eleştirilen deneyimli teknik adam, bu maçta yaptığı değişikliklerin katkısıyla galibiyete uzandı ve haftalar sonra koparmakta zorlandığı bir maç oynayıp buradan da 3 puan çıkarmayı başardı.

MERT MÜLDÜR ŞANSINI İYİ KULLANMAYA DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe adına bu karşılaşmada sevindirici olan birkaç nokta daha var. Osayi Samuel’in Afrika Kupası dolayısıyla milli takıma gitmesiyle birlikte sağ bekte formayı alan Mert Müldür, İstanbulspor ve Konyaspor maçında olduğu gibi Gaziantep FK karşısında da hem savunmada hem de hücumda tatmin edici bir performans ortaya koydu. Ayrıca üç haftadır resmi maça çıkmayan yeni transfer Bonucci de yaptığı kritik hamleler ile Fenerbahçe kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. İtalyan yıldız, uzun toplarda istediği isabeti sağlamakta güçlük çekse de işin savunma kısmında başarılı bir performans ortaya koydu.

YÖNETİM DAHA ÖNCEKİ HATALARINI TEKRARLAMADI

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, Djiku’nun Afrika Kupası’nda olması, Becao’nun da sakatlıktan henüz dönememiş olması sebebiyle stoper transferine ihtiyacı olduğu bir süredir bilinen bir gerçekti. Daha önceki sezonlarda sürekli fazla transfer yapılmasına rağmen hamlelerde geç kalınması ya da doğru isimlere gidilmemesi sarı lacivertlilere pahalıya mal olmuştu. Ancak Marco Branco’nun da önemli katkılarıyla bu sezona iddialı bir kadroyla başlayan Fenerbahçe, bunların mükafatını da aldı. Sonrasında yaşanan aksiliklerle kadroda eksilmelerin yaşanmasına verilen reaksiyon ise çok kıymetli. Transfer döneminin henüz başında savunmaya Bonucci, orta sahaya da Krunic ile yapılan takviyelerin zamanlaması, yönetimin geçmiş yıllarda yapılan hatalardan ders çıkarmış olduğunu ortaya koyuyor. Serdar Aziz’in sık sık yaşadığı sakatlıkların bugün de tekrarlanması, Bonucci’nin olmadığı bir durumda sarı lacivertlere Gaziantep deplasmanını daha da zor bir hale getirebilirdi. 

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Haberin Devamı

20 hafta sonunda 17 galibiyet alarak liderlik koltuğunda oturan sarı lacivertliler sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyebilirse bu kritik galibiyet, unutulmaz anlar arasındaki yerini alacaktır. Aldığı galibiyetlerin çok büyük bir bölümünde sonuca gitmekte zorlanmayan Fenerbahçe, oldukça dirençli bir performans ortaya koyan rakibi karşısında oyundan hiç düşmedi. Maçın son bölümünde İrfan Can ile üstünlük golünü atan Fenerbahçe’de henüz beklentileri tam olarak karşılamayı başaramayan kaleci Livakovic’in 90+8’de yaptığı kurtarışla takımını ipten alması çok değerli. Bu uzun maratonda dengeler birçok kez değişebilir ancak Gaziantep deplasmanında alınan bu üç puan şampiyonluk yolunda sarı lacivertliler adına çok önemli bir kilometre taşı oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder