Yazarlar İsmail Kartal için ‘acabalar’ çoğalıyor!
HABERİ PAYLAŞ

İsmail Kartal için ‘acabalar’ çoğalıyor!

Fenerbahçe, zorluk seviyesi oldukça yüksek Olympiacos deplasmanı sonrasında kümede kalmak için puan ve puanlara ihtiyacı olan Karagümrük ile karşılaştı. İsmail Kartal, Djiku’nun sakat, Szymanski’nin de cezalı olduğu maçta Çağlar Söyüncü’nün partneri olarak Serdar Aziz’i tercih edip Bonucci ve Becao’yu kenarda oturturken Polonyalı futbolcunun yerine ise Krunic’i tercih etti.

Fenerbahçe, Szymanski’nin muadili olarak kariyerinin son bölümünde ağırlıklı olarak 6 numara oynayan Rade Krunic’in tercih edilmesinin sıkıntılarını ilk yarıda fazlasıyla çekti. Sarı-lacivertliler, topu 3.bölgeye götürme konusunda orta sahanın yetersiz kaldığı ilk yarıda İrfan Can Kahveci’nin sağ kenardan taşıdığı toplar dışında rakip kaleye gitmekte oldukça zorlandı. Artık maçın kaderi devre arasında yapılması şart olan müdahalelere kalmışken 45+1’de Karagümrük’ün bulduğu gol, Fenerbahçe’nin bu deplasmandan galibiyet çıkarmasını iyice zorlaştırdı.

Haberin Devamı

İkinci yarı Batshuayi-Krunic değişikliğiyle 4-2-3-1'e mecbur olmadığını geç de olsa anlayıp 4-4-2'ye geçen Fenerbahçe, rüzgarı arkasına almak için erken gelecek bir gole ihtiyaç duyuyordu ki bu gol gelmekte hiç gecikmedi. İkinci yarının ilk 12 dakikası tamamlandığında geriden gelip öne geçmeyi başaran sarı-lacivertliler, farkı daha da yukarı çekebilecek pozisyonları bulmayı başarsa da son vuruşlarda yeterli kaliteyi gösteremedi. Son 6 haftasına girilen Süper Lig’de yoluna hata yapmadan devam eden ve iki kulvarda da iddiasını sürdüren Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray’ın puan kaybetmesini beklemeye devam edecek.

Fenerbahçe, bir yandan Süper Lig’de rekor seviyede puan ortalaması tutturup, Konferans Ligi’nde yoluna Nisan ayında dahi devam etmesine rağmen teknik direktör İsmail Kartal, kafalarda soru işareti bırakmaya devam ediyor.  Daha etkili bir ana plan ile sahaya çıkmayıp koca bir ilk yarıyı çöpe attıktan sonra yapılan değişiklikler ile gelen sonuçlardan hiç ders alınmıyor. Deneyimli teknik direktör, Olympiacos maçında Zajc-Krunic-Szymanski orta sahasıyla sahaya çıkıp, hem İsmail Yüksek’i hem de Fred’i kulübede tutmuştu. Üstelik geri dörtlüsü oyun kurmakta problemli oyunculardan oluşmasına rağmen ısrarla kale önünden oyun kurmaya çalışıp turu çok ciddi bir tehlikeye atmıştı. Karagümrük maçında ise yine ezberlerinden vazgeçmeyi düşünmeyen İsmail Kartal, Batshuayi’yi ilk 11’de kullanmayı düşünmeyip Krunic’ten bir Szymanski performansı bekleyerek zayıf rakibine üstünlük kuramadığı koca bir 45 dakika seyrettirdi Fenerbahçelilere.

Haberin Devamı

Son zamanlarda sürekli tartışmalı tercihleri ve sahayı pek de iyi okumuşa benzemeyen maç sonu açıklamaları ile dikkat çeken İsmail Kartal için ‘acabalar’ çoğalıyor.  İyi sonuçlar almayı sürdürdüğü sürece belki bunlar akıllarda çok yer etmeyecek ancak deneyimli teknik direktörün bu tercihleri, telafi etmesi zor sonuçlar doğurursa işler hem kendisi hem de Fenerbahçe için geri dönülmez bir noktaya gidecek gibi gözüküyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder