Mete Utku Kadıköy’de resital gecesi
HABERİ PAYLAŞ

Kadıköy’de resital gecesi

Fenerbahçe, Süper Lig’in erteleme maçında ağırladığı Konyaspor’u 7-1 mağlup ederek uzun süre unutulmayacak bir galibiyet aldı. Bu skorla ilk devreyi lider kapatan sarı-lacivertliler sergilediği olağanüstü performansla şampiyonluk yarışında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Geçtiğimiz pazar günü İstanbulspor’u Cengiz Ünder önderliğinde 5-1'le geçen Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, bugün cezasını tamamlayan Fred’e formayı teslim ederken Tadic’i ve Cengiz’i dinlendirmeyi tercih ederek kenarlarda Joshua King ve İrfan Can Kahveci ile başladı. Çubuklu formayı giymeye başladığı günden beri sahada olduğu her maçta farkını ortaya koyan Fred, yine Fenerbahçe’nin oyun akışkanlığını üst seviyeye çekerek takımının hakim oyununa öncülük etti.

Haberin Devamı

Dzeko’nun penaltı golüyle Hakan Keleş’in takımının direncini erken bir dakikada kıran Fenerbahçe, bir süre pozisyon bulmakta güçlük çekse de Dzeko’nun hem kendisi hem de takımı adına attığı ikinci golle birlikte Kadıköy’ü bayram yerine çevirmeye başladı ve maçı 7 gol atarak tamamladı.

FENERBAHÇE’NİN OYUN GÜCÜ OLAĞANÜSTÜ BİR SEVİYEDE

Bu sezon özellikle Kadıköy’de oynadığı maçlarda ulaştığı inanılmaz tempoya rakipler cevap vermekte çok zorlanıyor. Söz konusu maçların büyük bir bölümünde ilk yarım saat ile beraber konuk takımlar buradan puanla çıkaramayacaklarını kabul eden bir görüntüye bürünüyor. Geçtiğimiz sezonun ilk bölümünde Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si bunu zaman zaman yapıyordu ancak bu sezonun ilk devresi sona ererken sarı-lacivertlilerin bunu defalarca göstermesi oyun gücünün ne kadar yüksek bir seviyeye çıktığını gözler önüne seriyor.

İSMAİL KARTAL’IN EN BÜYÜK AVANTAJI

Şampiyonluk mücadelesi veren takımların bu uzun maratonda her oyuncudan verim almaya çok ihtiyacı var. Fenerbahçe’nin bir diğer avantajı da çok yüksek sayıda futbolcudan maksimuma yakın verim alabiliyor olması. Osayi’nin milli takım için takımdan ayrıldığı süreçte Mert Müldür’ün pozitif futbolu, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder’in sağ kenarda gireceği kıyasıya rekabet, Batshuayi ve King’in son zamanlarda bulduğu şansları iyi kullanması İsmail Kartal için çok büyük şans. Tabii sadece şans demek de yetmez bu kadar fazla sayıda futbolcuyu hazır ve istekli tutmak, teknik ekibin hanesine yazacak artılardan yalnızca bir tanesi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE DAHA EMİN ADIMLARLA GİDİYOR

Aldığı ihtişamlı galibiyetle birlikte şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam eden Fenerbahçe, hücum istatistiklerinde rakiplerine ciddi bir üstünlük sağlamayı başarırken savunmaya da Leonardo Bonucci takviyesi yaparak önemli bir adım atıyor. Krunic transferiyle birlikte 6 numarada da yaşadığı sıkıntıları gidermenin peşinde olan Fenerbahçe’nin bunlar göz önüne alındığında, şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın yarım adım da olsa önünde olduğunu söyleyebiliriz. Sarı-kırmızılılar, her ne kadar tarihinin en iyi lig başlangıcını yapmış olsa da birçok maçta rakibinin direncini kırmakta çok zorlandı. Bu şekilde seri galibiyetlerin uzun bir süre daha devam etmesi pek kolay gözükmüyor. Fenerbahçe’nin aldığı bu rahat galibiyetlerin psikolojik açıdan da kendilerini daha avantajlı kıldığını söylemek yanlış olmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder