YazarlarMuhteşem derbi zaferi!
HABERİ PAYLAŞ

Muhteşem derbi zaferi!

Fenerbahçe, Rams Park’a İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder’in eksikliği sebebiyle zor şartlar altında gittiği ve galibiyetine kamuoyunda çok şans verilmediği bir maçtan yıllarca unutulmayacak bir galibiyet aldı. 3 ihtimalden 2'sinin Galatasaray'ı şampiyon yapacağı bir akşamda, maça hem savunma hem de hücum anlamında çok dengeli başlayarak rakibine işlerinin kolay olmayacağını hissettirdi.

Arda Kardeşler, dakikalar 21'i gösterirken Djiku'nun, Torreira ile olan mücadelesinde ikinci sarı kartına başvurunca Fenerbahçe, kendisin adına her şeyin iyi gittiği maçta eksildi ve karşılaşmanın dörtte üçünden fazlasını on kişi oynamak durumunda kaldı.
Hal böyle olunca Fenerbahçe'nin kalan kısımda çok zorlanacağı ve her şeyin Galatasaray lehine ilerlemesi, işin normali olacaktı ancak sarı-lacivertliler mücadele gücünü bir kademe olsun aşağı çekmeden ve rakibine pozisyon vermeden üstelik karşı kalede pozisyonlar da bulduğu bir karşılaşma oynamaya devam etti.

Haberin Devamı

Galatasaray, rakip sahaya iyi yerleşemezken pozisyon üretmekte bir hayli zorlandı ki karşılaşmayı isabetli şut çekemeden tamamladı. Öte yandan teknik direktör Okan Buruk'un hamleleri de sahaya olumlu yansımadı. Çok adamla rakip kaleye gitmenin Fenerbahçe için zorlaştığı maçta duran toplar büyük önem taşıyordu. Daha önce kullandığı birçok köşe vuruşundan sonuç alamayan sarı-lacivertliler, 71.dakikada ise istediğini almayı başardı. Kullanılan köşe vuruşunda Derrick Köhn’e çarpan topu tamamlayan Çağlar Söyüncü, takımını bu zorlu atmosferde öne geçirdi.

Fenerbahçe bu sonuçla belki şampiyonluğun kaderini değiştiremedi ancak 10 kişi ile deplasmanda ortaya koyduğu bu mücadeleyle birlikte taraftarlarına gurur duyacağı bir derbi zaferi yaşattı. Bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ı deplasmanda yenerek bu 3 maçtan tam 9 puan çıkaran

Fenerbahçe, Samsunspor, Sivasspor ve Konyaspor gibi maçlarda kaybettiği puanların üzüntüsünü sezon sonunda daha derinden hissedecektir ancak muhtemelen sezonu 99 puan ile tamamlayacak ve 6 derbiden 4 galibiyet çıkarmış bir takımın şampiyonluk sevinci yaşayamaması da her şeye rağmen büyük talihsizlik...

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder