Murat Çelik ArtAnkara
HABERİ PAYLAŞ

Başkent Ankara’da sanat dolu bir hafta sonu yaşadık. Yerel seçim gündeminden uzaklaştığımız, ekonomi başta olmak üzere hayatı zorlaştıran, tatsızlaştıran havayı birkaç günlüğüne de olsa dağıtma fırsatı bulduğumuz üç gün geçirdik. Rutin gündeme bir sanat molası verdik. Gri bilinen Ankara, capcanlı renklere boyandı. 

ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde 7-10 Mart tarihleri arasında ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı vardı. Bu sene 10’uncusu düzenlenen fuara ilgi yine büyüktü.

ArtAnkara

Sanatsever ziyaretçiler, galericiler, koleksiyonerler ve tabii sanatçılar, dört gün boyunca bir aradaydı. ArtAnkara ve fuarı düzenleyen Atis Fuarcılık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ile rüzgar gibi geçen fuar günlerini ve fazla bilinmeyen detayları konuştuk.

Haberin Devamı

ArtAnkara

İŞTE BİLGİN AYGÜL’ÜN ANLATTIKLARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Bu sene 10’uncu yılımızda hem nitelik hem niceliksel hedefimizin yüzde 50’sini yakaladık. Bu yıl kardeş ülkemiz Macaristan’dı.

372 yabancı sanatçı konuğumuz vardı. 170 kişiyle Ruslar ilk sıradaydı. İran’dan Güney Kore’ye, Meksika’dan Irak’a kadar çok sayıda ülkeden galeriler, sanatçılar Ankara’daydı.

33 söyleşi, 48 müzik dinletisi, 100’ün üzerinde atölye ve workshopa ev sahipliği yaptık.

ArtAnkara’nın bu seneki ziyaretçi sayısı 78 bine yaklaştı. Bu ciddi, kayda değer bir rakam.

37 ilden güzel sanatlar lise ve fakültesi öğrencileri katıldı. Bu çocuklarımız ve gençlerimizin kendilerini bulma ve sanat yolculuklarına eşlik ediyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Böyle bir sorumluluk belirledik kendimize.

Ankara dışından çok sayıda alıcı, sanatçı, öğrenci ve hocaların katılımı da çok önemliydi. Bunun yanı sıra 20’ye yakın sosyal sorumluluk projesine imza atıldı fuarda.

Bu sene ArtAnkara’nın yanı sıra ‘Sanayide Sanat Festivali’ni yapacağız. Mayıs ayında ArtContact var İstanbul’da. Heykel ve street art ağırlıklı.

15 tır ile getirip kurduğumuz fuarı söktük ve yine 15 tıra yükleyip depoya götürüyoruz şimdi. Fiziksel olarak Congresium’un bütün sergi alanları kullanıldı.

Biz stantların aydınlatmasında her üç metrekareye bir spot takıyoruz. Galerici arkadaşlarımız ise her resmin üstüne bir spot istiyorlar. Onlar kendilerince haklılar belki ama binanın elektrik altyapısı bu kadar yükü kaldırmıyor. Bu yüzden birkaç sorun yaşadık. Spot sayısını artırıp bunlara bir de çay-kahve makineleri vb. cihazlar eklenince bazı adaların sigortalarından atanlar oldu.

Haberin Devamı

Sonuçta başarılı, güzel bir fuarı geride bıraktık. Dediğim gibi Türkiye’de resim ve heykel başta olmak üzere sanat adına yapmayı hedeflediğimiz daha çok şey var ve biz aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder