Murat Çelik Asla yalnız yürümeyeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Asla yalnız yürümeyeceksiniz

“Bu harika takım ve bu örnek insanlar üzerinden kendilerine prim yapmaya çalışan hadsizleri sadece kınıyorum.” Bu cümle, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ’a ait.

Asla yalnız yürümeyeceksiniz

TÜRKİYE’NiN GURURU

Filenin Sultanları Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.

Tokyo Olimpiyatları’na, etkileyici Çin galibiyetiyle başlayan Kadın Milli Voleybol Takımı bugün İtalya karşısına çıkıyor.Bu önemli maç öncesi, başarının baş mimarıyla konuştum. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı aradım dün akşam üstü. Yıllardır Türkiye’yi gururlandıran kadın voleybolcularımız, bir kez daha aynı heyecanı yaşatıyor hepimize.

Haberin Devamı

GÖLGE DÜŞÜREMEZLER

Federasyon Başkanı Akif Üstündağ’a ilk olarak kadın voleybolcuları, kendilerince İslami bakış açısıyla hedef alıp tartışma konusu yapmaya çalışanların yarattığı gündemi sordum.

Başkan Üstündağ şunları söyledi:

- Kendilerine prim yapmaya çalışanlarla ilgili konulara girmek istemiyorum. Bu hadsizleri sadece kınıyorum. Bizim nezdimizde bir kıymeti de yok bunların ve söylediklerinin. Bu tip insanlar bizim yarattığımız bu güzelliğe gölge düşüremezler.

- Bizim örnek insanlardan kurulu harika bir takımımız var. Oyuncularımız, teknik kadro ve emek veren herkes harika işler çıkarıyor. Ben de bu güzelliğin tadını çıkarmak istiyorum. Herkesin de aynı şekilde voleybolcularımızla gurur duymasını, bu başarının, bu güzelliğin tadını çıkarmasını istiyorum. Gerisi bize hiçbir şey ifade etmeyen, anlamsız ve boş hikâyeler.

HEDEF MADALYA

Hafta sonu Tokyo’ya gideceğini ve takımın yanında olacağını söyleyen Federasyon Başkanı Üstündağ’a “Olimpiyatlarda hedef ne?” diye sordum.

Tereddütsüz şekilde “Hedef madalya” diyen Akif Üstündağ şöyle konuştu:

- Bakın, şunun özellikle bilinmesini istiyorum. Başarı hiçbir zaman tesadüf değil. Bu başarılı dönem, sistemli çalışmanın, inancın, sabrın ve azmin sonucu.

- Okulu, yurdu, lisesi olan, hatta öğrencilerine karşılıksız burs veren bir yapı kurduk. Bugünler büyük bir emeğin ve birlikte çalışmanın ürünü.

- Olimpiyatlara da çok önemli bir galibiyetle başladık. Çok büyük bir avantaj elde ettik. Şimdi bunun devamını getirmemiz lâzım. Gruptan bir veya ikinci çıkarsak ilk dörde girme ihtimâlimiz daha yakın olacak.

Haberin Devamı

- Bunu başarabilecek güce ve inanca sahibiz. Tüm Türkiye’nin de bize güvendiğini, inandığını, bizi desteklediğini, bizim için dua ettiğini biliyoruz. Bu gücü arkamızda hissediyoruz.

ROL MODELLER

Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ’a teşekkür ettim. Başarılar dileyip telefonu kapattıktan sonra bir kez daha düşündüm.

Meczupların hezeyanlarına tepkisiz kalmak mümkün değil. Tepki vermek, hadsizlere hadlerini bildirmek gerek. Ancak o tipleri ve söylediklerini gereğinden fazla da ciddiye almamak lâzım. Asıl enerjimizi yeni nesillere ‘rol model’ olan, lâik Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘zeki, çevik ve ahlâklı’ sporcularını desteklemek için harcamalıyız. Özellikle de kadın sporcuları…

Onlara, asla yalnız yürümeyeceklerini her adımda, sonuna kadar hissettirmeliyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder