Murat Çelik Ayşe D.'nin tavrı milat olur
HABERİ PAYLAŞ

Ayşe D.'nin tavrı milat olur

Olayı biliyorsunuz... Konya’da bir parkta; bir erkek, bir kadını hırpalıyor, darp ediyor. Oradan geçen 20 yaşındaki öğrenci Kadir Şeker, tacizciye müdahale ediyor. 32 yaşındaki saldırgan küfür ederek “Sen ne karışıyorsun” diyor ve Şeker’e yöneliyor. Tartışma kavgaya dönüşüyor.

Kavga sonucu, kadını döven -ve 19 suç kaydı bulunan- Özgür Duran, Kadir Şeker’in elindeki bıçağın göğsüne saplanması sonucu hayatını kaybediyor. Şeker ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanınca, sanatçılardan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine kadar birçok kişi tepki verdi. Şeker’e sahip çıkan çoğunluğun görüşü, yaşananın ‘cinayet’ değil ‘nefsi müdafaa’ olduğu. Yani Kadir Şeker’in kendini savunmaya çalışırken istemeden cinayet işlediği...

Haberin Devamı

Kadir Şeker’in ifadesi var. Görgü tanıklarının ifadeleri ortaya çıkmaya başladı. Savcılık dosyayı tamamlayıp iddianameyi hazırladığında fotoğraf netleşecek elbette ama bu olayda en önemlisi, şiddet mağduru kadının söyledikleri ve söyleyecekleri.

İlk bilgilere göre, 35 yaşındaki Ayşe D.’nin “Olay günü Özgür Duran’ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin (Kadir Şeker) kendisini kurtarmaya çalıştığı”nı söyledi. Dediğim gibi... Kararı yargı verecek ama en önemlisi erkek şiddetine hedef olan Ayşe D.’nin tavrı.

Şiddet mağduru kadın “O genç benim hayatımı kurtardı. Benzer durumlarda insanlar çekinmesin, kafasını çevirip gitmesin, gelip müdahale etsin. Böylece kadına şiddet uygulayan erkekler bugüne kadar olduğu gibi pervasız davranamaz” diyecek mi? Eğer böyle olursa, Konya’daki olay ‘kadın cinayetleri’ konusunda bir milat, Kadir Şeker de bu gündemin sembol ismi olur.

CENNETTE TRİPLEKS KÖŞE VİLLA (!)

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde bir Kuran kursu açılıyor. Açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş şöyle diyor: - Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere biz “Şeytandan korunmuş bölgeler” diyoruz. Devam ediyor Erbaş: - Burada, bu kursta bir tuğlası olanın bile, o tuğladan dolayı cennette kendisine bir ev verileceğini Allah Resulü Efendimiz müjdeliyor.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı’nın bu sözlerine sosyal medyada ‘endüljans’ benzetmesiyle yoğun eleştiri geldi. Haklı olarak... Daha önceki bazı icraat ya da açıklamalarıyla da gündeme gelen Ali Erbaş’ın bu sözlerine -kusura bakmasın ama- ancak şu seviyede cevap verilebilir.

Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennete bir ev verileceği bilgisi netse... İki tuğlası olana dubleks, üç tuğlası olana tripleks, dört tuğlası olana bahçesi geniş köşe villa, beş tuğlası olana o villa artı bir otomobil mi ! Kuran kursunun tümünü yaptırana kaç villalık bir site verilecek!

Tövbe estağfurullah…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder