Murat Çelik Bebek katilleri affedilemez!
HABERİ PAYLAŞ

Bebek katilleri affedilemez!

Gazze’deki insanlık dramını tarif etmeye, anlatmaya kelimeler yetmiyor artık. İsrail çocukları, bebekleri öldürüyor.

Bile isteye. Taammüden. Dün, yani İsrail saldırılarının 38’inci günü itibarıyla öldürülen Filistinli sayısı 11 bini aştı. Bunların 4 bin 600’ü çocuk ve bebek. Masum, hiçbir şeyden haberi olmayan küçücük çocuklar ve bebekler. Böyle bir zulme, böyle bir acımasızlığa can da dayanmaz, yürek de. Oradaki acının, çaresizliğin boyutlarını anlatacak sözcük bulmak çok zor. Çocuklar, bebekler diyorum. Bebekler!

Haberin Devamı

İsrail’in yaptığı savaş değil. Netanyahu yönetimi dünyanın gözleri önünde bildiğiniz soykırım uyguluyor Gazze’deki Filistinlilere. Hitler Almanyasının soykırımına uğrayan Yahudilerin devleti, 2023 senesinde bir ulusa soykırım uyguluyor. O tarihi zulmü, acıyı yaşayanların torunları, şimdi aynısını başkalarına yapıyor. Toplama kamplarının yerini hastaneler, ibadethaneler almış durumda. Gaz odalarının yerinde de Gazze’deki tüneller var bugün. Dünya ve tarih, Adolf Hitler’i affetmediği gibi Binyamin Netanyahu’yu da affetmeyecek. İsrail bugüne kadar soykırıma uğrayan mağdurların ülkesiyken, bugünden sonra aynı zamanda ‘soykırımcı’ bir devlet olarak anılacak. Tarih, İsrail’i artık böyle yazacak.

Bebek katilleri affedilemez

Bu aşamada, devletler ile milletlerini ayırmak gerekiyor. Hatta İsrail’de bile... Eminim, İsraillilerin çoğu da görüyor Netanyahu yönetiminin yaptıklarını. İnsanlıktan nasibini almamış olanlar hariç, bence çoğunluk, içine sindiremiyordur İsrail yönetiminin yaptıklarını. Sindiriyor olamaz çünkü. İnsan olan kabullenemez bu insanlık suçunu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere başta olmak üzere batı ülkeleri İsrail’e sadece cesaret değil, destek de veriyor. O çocukların, o bebeklerin kanı bu ülke yönetimlerinin ellerine de bulaşmış durumda artık. Halklar ise tepkili. Aklıselim sahibi herkes görüyor yapılan soykırımı.

Gazzeli çocukları, bebekleri bile isteye öldürenler kendi çocuklarının yüzüne nasıl bakıyor acaba? Filistinli çocuk ve bebeklerin katillerine destek verenler, kahvaltı sofrasında, okula yollamaya hazırlandıkları çocuklarına bakarken ne düşünüyor, ne hissediyor acaba?

Haberin Devamı

Hamas’ın 7 Ekim saldırılarını açık terör eylemi olarak görüyorum. Hiç eğip bükmeden söylüyorum bunu. Masum sivilleri hedef alan Hamas’ın yaptığı terördür. Net. Buna karşılık İsrail’in yaptığı da devlet terörüdür, bir halkı toprağından kazıma eylemidir. Soykırımdır. Hepimizin, her ‘insan’ın sesini yükseltmesi, reddetmesi, lanetlemesi gereken bir durumdur bu. Kalbimizin tam orta yerinde bir kor var 38 gündür. Çocuklar, bebekler diyorum…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder