Murat Çelik Bekir Pakdemirli: "Birinin 'kral çıplak' demesi gerekiyordu"
HABERİ PAYLAŞ

Bekir Pakdemirli: "Birinin 'kral çıplak' demesi gerekiyordu"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün Demirören Medya Ankara Bürosu’nda konuğumuzdu.

Bakanlığının görev alanındaki birçok konuda açıklamaları oldu Pakdemirli’nin. Başlıklardan biri, doğal olarak, orman yangınlarının söndürülmesi konusunda Türk Hava Kurumu (THK) ile ilgili açıklamalarıydı.

Bekir Pakdemirli: Birinin kral çıplak demesi gerekiyordu

Bakan, THK ile ilgili bakın bu defa neler söyledi:

Benim için ayrı bir yeri var. Pilot brövem oradan.

Latince ifadesiyle “Primus inter pares” dedim ben hep arkadaşlarıma. “Eşitler arasında birinci” yani. Ama beni mecbur bıraktılar o çıkışı yapmaya.

Haberin Devamı

“Ben olmazsam bu iş olmaz” havasındalar. Bir şımarıklık varsa THK’nın. Başkan benden randevu istedi, “Medya üzerinden en büyük işverenini yıpratamazsın. Bunu düzeltin” dedim. O işi temizlemediler, ben de randevu vermedim.

Bu durumu yaratan, tartışmayı başlatan THK. Orman Teşkilatı’nı yıpratmalarına izin vermem. Dolayısıyla, birinin çıkıp “Kral çıplak” demesi gerekiyordu. Kimse kusura bakmasın.

TEMİNAT MEKTUBU VARMIŞ

İzmir’deki yangın sürerken yaşanan tartışmada, THK’nın, ‘teminat mektubu bulamadığı için’ uçakla yangın söndürme ihalesine giremediği iddiaları gündeme gelmişti.Pakdemirli, dün sabahki sohbetimizde THK’dan bahsederken “Teminat mektubu veremediler” deyince araya girip “Bendeki bilgi bunun tam aksi.

Hatta THK, verdikleri teminat mektubunun hâlâ bakanlığınızda olduğunu söylüyor” dedim. Bakan, yanındaki çalışma arkadaşlarından konuyu netleştirmelerini istedi.

Telefon görüşmelerinin ardından danışmanlarından gelen bilgi, “Doğru, THK’nın teminat mektubu bizdeymiş” şeklindeydi. Bekir Pakdemirli bana dönüp “Haklıymışsınız. Teminat mektubu vermişler. Bizdeki bilgi yanlışmış” dedi. O noktadaki gerçek böylece kayıtlara geçmiş oldu.

PİLOT BAKAN RUS UÇAĞINI BİZZAT DENEYECEK

“Pazartesi (9 Eylül 2019) Rusya’ya gidiyorum. Bire bir, binip uçacağım.” Bakan, haberi bu cümleyle verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Rusya ziyaretinde, Beriev BE-200 yangın söndürme uçaklarını gördüğünü ve kendisine bu konuda çalışma talimatı verdiğini anlattı. Pakdemirli söndürme faaliyetlerinde helikopterlerin daha verimli olduğu görüşünde.

Haberin Devamı

Ama “Envanterde uçak da olmasında elbette fayda var” diyor. Japonya’nın da çok gelişmiş bir söndürme uçağı ürettiğini hatırlatan Pakdemirli, hafta başında Rusya’ya gidip BE-200’ü bizzat kullanıp inceleyecek.

Bu ziyaret ile birlikte - hatta şu andan itibaren - gündemimize eklenen soru şu: “Türkiye Rusya’dan yangın söndürme uçağı alacak mı?” Daha doğrusu şöyle…

“F-35 krizinin ardından Rus yapımı SU-35 ve SU-57 tipi savaş uçaklarını alması gündeme gelen Türkiye, yangın söndürme uçakları da mı Rusya’dan alacak?”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder