Murat Çelik Bitmeyen gece
HABERİ PAYLAŞ

Bitmeyen gece

33 yıldır Ankara’da habercilik yapıyorum. Bunca yıl içinde bu seçim gibisini görmedim. Öncesinde “Adeta kazananın şampiyon olacağı bir derbi maç havası var” demiştim.

Maç dün saat 17.00’de bitti ama bu satırları kaleme aldığım dün saat 23.55 itibariyle sonuç hâlâ netleşmemişti.

Başkent Ankara’dan seçim notlarım şöyle:

- Türkiye seçim sonuçlarını iki haber ajansının verilerinden takip etti. Biri Anadolu Ajansı (AA), diğeri de ANKA. Devletin haber ajansı AA, yayın yasağının kalktığı saat 18.30’da, Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranını yüzde 60’ın üzerinde verdi. Aynı AA’nın verilerine göre Erdoğan’ın oy oranı gece yarısı itibariyle yüzde 49’du.

Haberin Devamı

- ANKA ise Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yakın bir ajans. Onların verdiği rakamlar da gece boyu çok tartışma yarattı.

- Her iki ajanstan gelen verilerde de, sandıkların yüzde 90’a yakınının açıldığı belirtilirken, aynı dakikalarda (saat 22.47) Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Ahmet Yener, yurt içinde oyların sadece yüzde 47’sinin sisteme girildiğini duyurdu.

- Sadece ekranları başındaki vatandaşlar değil, biz gazeteciler, hatta bazı siyasetçilerin bile kafası karışıktı bütün bunlar yaşanırken.

- Gece yarısına kadar yaşanan periyotta kesin olarak söylenebileceklerden biri yüzde 5 dolayında oy alan Sinan Oğan’ın belki de seçimi ikinci tura taşıyan faktör olacağıydı.

- Oğan’ın adayı olduğu Ata İttifakı’nın büyük bileşeni Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile konuştum dün gece. Özdağ, saat 22.04’te yaptığımız telefon görüşmesinde “Değerlendirme yapmak için henüz erken. Şu dakikada yorum yapmayayım. Bitsin bir görelim. Biz de izliyoruz. Şu an itibariyle YSK’ya göre daha yüzde 34’ü açıldı sandıkların. Daha çok var yani” dedi. “Peki genel kanaate katılıyor musunuz, size göre de ikinci tura kalacak mı?” diye sorduğum Ümit Özdağ’ın yanıtı “Katılıyorum. İkinci tura kalacak, öyle gözüküyor. O zaman tekrar konuşacağız” şeklinde oldu.

- YSK Başkanı, gece yarısına birkaç dakika kala bir açıklama daha yaptı ve yurt içi ve dışı tüm sandıkların yüzde 69’unun sisteme girildiğini açıkladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder