Murat Çelik Çankaya-1
HABERİ PAYLAŞ

Çankaya-1

“Belediyecilik anlayışı değişti. Belediyeler artık sadece; yol yapan, su, kanalizasyon gibi alt yapı işlerini yapan, çöpleri toplayan kurumlar olamaz. Modern belediyeciliğin görevi, saldırgan sokak hayvanlarından gıda güvenliğine, güvenli ve marka şehirler oluşturmak. İnsanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak. Atatürk’ün şehri Çankaya, onun mirasına yakışır şekilde yaşamalı ve yönetilmeli.” Bu cümleler Ankara’nın Kalecik İlçesi Belediye Başkanı Duhan Kalkan’a ait. Kalkan 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çankaya’da, 30 yaşındaki Parti Meclisi Üyesi Avukat Hüseyin Can Güner’i aday gösterdi. (Güner ile konuştuk. Buluşacağız. Sorularıma vereceği cevaplar da yine bu köşede yer alacak.)

DUHAN KALKAN KİM?

AK Parti’nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Duhan Kalkan 40 yaşında bir avukat. Aynı zamanda sosyal bilimler doktoru. 2008-2018 yılları arasında Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nda güvenlik politikaları uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2019’da memleketi Kalecik’e belediye başkanı seçilmiş. 2017’de, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı’yken Korgeneral rütbesinden emekli olan Ata Kalkan’ın oğlu.

Çankaya-1

KIZILAY

Önceki gün buluştuk Duhan Kalkan ile. Çankaya için farklı alanlarda çok sayıda projesi var. ‘Kızılay’ da bunlardan biri.

Çağdaş belediyecilik, marka şehirler yaratmalı. Çankaya deyince akla önce Atatürk gelir. Anıtkabir gelir. Çankaya’yı simgeleyen yapı olarak Atakule gelir. Peki soruyorum, son 30 yılda Çankaya’yı simgeleyen ne yapılmış? Bizim istediğimiz şu: Mustafa Kemal’in Çankayası her anlamda birinci olmalı.

Önemli dünya başkentlerinde simge meydanlar vardır. Ankara’nın da Kızılay’ı var. Kızılay sadece Çankaya’ya ait değil, bütün Ankara’nın. Kızılay maalesef yıllar içinde cazibe merkezi olmaktan çıktı. Üzülerek söylüyorum, akşam 6’da, 7’de dükkanların kapandığı, güvenlik problemleri olan bir yere dönüştü.

Melih Bey’in (Gökçek) Ankara’ya çok başarılı hizmetleri oldu ama mesela onun marka projesi ‘Ankapark’tı. Ben olsam o parayı Kızılay’ı dönüştürmek için harcardım. Melih Bey’den sonraki dönemde de bir şey yapılmadı Kızılay’a.

Haberin Devamı

Herkesin Kızılay’da bir hikayesi var. Benim annemle babamın ilk buluştuğu yerdir Kızılay. Güvenpark, Yeni Karamürsel’in önü, Gökdelen’in önü, Konur Sokak’ta Dost Kitabevi… Hepimizin anıları var Kızılay’da. Orası Ankara’nın hafızasıdır.

Kızılay’da çok büyük bir ‘otopark’ problemi var. Cephe giydirmeleri, sokak sağlıklaştırması, bisiklet yolları ve otoparklarıyla Kızılay’ı tekrar bir cazibe merkezi hâline getirmek önemli projelerimizden sadece biri.

NEDEN OLMASIN?

Duhan Kalkan’a, “Çankaya gibi bir ilçeyi, AK Parti adayı olarak kazanabileceğinize inanıyor musunuz?” diye sordum. Kalkan şu cevabı verdi:

Neden olmasın? Martin Luther King’in dediği gibi, bizim bir hayalimiz var. Seçim sandıkta kazanılıyor. Anketlerle kazanılmıyor. Ceketle de kazanılmıyor. CHP’nin aday adayları arasında çok kıymetli isimler vardı ama Özgür Özel gidip kendi avukatını aday yaptı. Ben arkadaşımızın yaşına, dünya görüşüne hiçbir şey söylemem. Tanımıyorum, haddim değil. Benim eleştirdiğim tecrübesizliği. CHP adayının hiçbir belediyecilik tecrübesi yok. Bu alanda liyakat sahibi değil. Keza TİP adayı için de aynı durum söz konusu. Mustafa Kemal’in Çankayasını tecrübesiz ellere bırakamazsınız. Belediye mevzuatı, belediyecilik farklıdır. Ben bu noktayı önemsiyorum. O yüzden de diyorum ki, bizim bir hayalimiz var. Neden olmasın?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder