Murat Çelik Çıkın, özür dileyin!
HABERİ PAYLAŞ

Çıkın, özür dileyin!

Kadın voleybolunda dünyanın bir numarası, milli gururumuz Filenin Sultanları.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız şu anda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmak için eleme maçlarını oynayacağı Japonya’da. Kadın voleybolcularımız, olimpiyat elemelerinde B Grubu’nda yer alıyor. Ay-Yıldızlılarımız 16-24 Eylül tarihleri arasında, sırasıyla Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya, Japonya ve Belçika ile mücadele edecek. Dünya hayranlık ve takdirle izlerken, içeride bir kesimin Filenin Sultanları’na yönelik -artık hepimizin bildiği- sistemli saldırıları bitmek bilmedi. Art arda tarihi başarılara imza atan kadın voleybolcularımız üzerinden din, inanç ve yaşam tarzı tartışmaları yaratmak için uğraşanlara kötü haberlerim var!

Haberin Devamı

VOLEYBOLDA TESETTÜR

Tarih 23 Temmuz 2023… M.Ç. isimli bir vatandaş, Türkiye Voleybol Federasyonu’na bir elektronik posta gönderiyor. Federasyonun info@tvf.org.tr e-mail adresine “Voleybolda tesettür engeli” başlığıyla, bir kadın tarafından yollanan mesaj aynen şöyle: “Kapalı voleybol oynayamıyoruz. Birden çok aile, kız çocuklarını sırf ‘Sen kapanacaksın. O kadar açık giyinemezsin’ diyerek voleybola yazdırmıyor. Ailesi açık bulduğu, kapanmasını istediği için ne kadar büyük yetenekler kaybediyoruz. Elbette demiyorum herkes, tüm voleybolcular kapansın ama bir kız voleybol oynamak için açık olmak zorunda kalmasın. Formalar da değişmesin. Pekâlâ formanın içinden ince siyah bir badi giyilebilir. Ayrıca bunun için tasarlanan kıyafetler var. Bu kızlar için de böyle kıyafetler tasarlanır ve birlik olur, sınıf ayrımı olmaz. Lütfen bu e-postayı okuyup geçmeyin. Sistemden otomatik cevap yazmayın. Ne olur uğraşın. Hiçbir kız çocuğunun hayalleri yıkılmasın. Ayrıca Mısır Milli Takımı başardı. Biz neden başarmayalım?” Bir kadından gelen bu maile, cevabı ertesi gün yine bir kadın yazıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Avukat Nihal İşçi’nin, 24 Temmuz 2023 tarihli cevap maili şöyle: “Sayın M.Ç. Liglerimizde tesettür engeli bulunmamaktadır. İsteyen sporcular baş örtüsü ile müsabakalara katılabilmektedir. Nitekim baş örtüsü ile oynayan oyuncular ve takımlar da bulunmaktadır. Voleybol oynamak isteyen herkesi destekliyoruz. Voleybola olan ilginiz için teşekkür ederiz. Sevgilerimizle…”

Haberin Devamı

DERT GERÇEKTEN ÜZÜM YEMEKSE…

Bu kadar hassas olduğu bir konuyu araştırıp öğrenmesi gerekir ama hadi diyelim ki, yukarıdaki e-postayı gönderen kişi gibi sıradan vatandaş mevzuatı ve mevcut durumu bilmiyor. Peki aynı noktadan hareketle gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından “Yaşam tarzına müdahale ediliyor. Kızlarımıza, kadınlarımıza baskı yapılıyor” diye ahkam kesip ortalığı birbirine katanlara ne demeli? Voleybol Federasyonu’na bir telefon edip bilgi almak çok mu zor? Yukarıda aktardığım mevcut durumun somut örneği de işte şu fotoğraf:

Çıkın, özür dileyin

Şu gördüğünüz, 2’nci Lig’de mücadele eden Başakşehir Spor Kulübü’nün Kadın Voleybol Takımı. Şimdi soruyorum… Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar… Bakın bakalım var mıymış bir dayatma? Karışılıyor muymuş kadın sporcuların giyimine? Eğer niyetiniz kötü değilse… Eğer derdiniz gerçekten üzüm yemekse, çıkın “Ben bilmiyordum” deyin ve özür dileyin. Bundan sonra da bu konuda lütfen konuşmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder