Murat Çelik Denizli'de sıra dışı bir durum var
HABERİ PAYLAŞ

Denizli'de sıra dışı bir durum var

Posta Gazetesi Kentlerle Buluşmalar etkinliği için 1-2 Kasım’da Denizli’deydik. Genel Yayın Yönetmenimiz Emre İskeçeli’nin öncülüğünde bir grup POSTA yazarı, çok keyifli iki gün geçirdik Denizli’de. Doğal güzelliklerinden tarihi mirasına, turizm merkezlerinden sanayisine, kent yaşamından gastronomi dünyasına kadar Denizli’nin dikkat çekici özelliklerini arkadaşlarımızın izlenimleriyle okuyacaksınız. Bir Ankara gazetecisi olarak, kentin iki önemli idarecisini ayrı bir gözle takip ettim gezimiz boyunca. Atanmış mülki idare amiriyle, seçilmiş yerel yöneticiyi… Yani şehrin valisi ve belediye başkanını. Bu ikiliyle önce ayrı ayrı, makamlarında bir araya geldik; akşamsa yemekte buluştuk. Hem resmi hem özel alanda bir aradaydık vali ve büyükşehir belediye başkanıyla. Bir şehri birlikte yöneten iki yetkilinin yanı sıra iki yakın arkadaş gördüm ben Denizli’de.

Haberin Devamı

ATİK VALİ

Denizli Valisi Ali Fuat Atik nevi şahsına münhasır bir devlet görevlisi. 47 yaşında, Trabzonlu... Yaklaşık 2 yıl önce Siirt valiliği görevinden Denizli’ye tayin olmuş. Soyadıyla müsemma, enerjik (hatta neredeyse hiperaktif), esprili, kitap okuyan, işi gibi eşine de aşık, romantik bir insan. Ve sıra dışı bir yönetici...

CEO GİBİ YÖNETMEK

Göreve başladığı dönemde, 112’ye ihbarda bulunup polisin duyarlılığını ve ekiplerin olay yerine ulaşma hızını sınadığı olmuş mesela. “Şu anda Denizli’de polisimizin ihbar üzerine olay yerine intikal süresi, ortalama 3-3.5 dakika” diyor Vali Atik. Kentin ‘leblebisine’ de sahip çıkıyor, ‘kekiğine’ de. Denizlispor ile de ilgileniyor, kadın futbol takımıyla da... Tüm bunların yanında görev alanındaki önceliğiyse uyuşturucuyla mücadele. Atik’in bu konudaki dikkat çekici yaklaşımını birazdan anlatacağım size… Vali Ali Fuat Atik Siirt’te görevi devredip doğrudan Denizli’ye gelmiş. Sabah Siirt’te başladığı mesaisine öğleden sonra Denizli’de devam etmiş. İşte Vali Atik’in anlattıkları:

Denizli’de başta tekstil ve turizm olmak üzere büyük ve çok dinamik bir iş dünyası var. İlk geldiğimde kendi kendime ‘Bu kenti bir CEO gibi, bir iş insanı mantığıyla yönetmek lazım’ diye geçirdim. Tabii ki bizim sınırlarımız belli ama ‘Şehrin iş dünyasını rahatlatacak, onların önünü açacak yapabileceğim ne varsa yapmalıyım’ dedim ve öyle başladım. Başladığım gibi de devam ediyorum.

Haberin Devamı

Şehrin ekonomisine katkı sağlayacak, küçük esnafın, Denizli insanının refahını artıracak ne varsa belediye ile birlikte her türlü desteği veriyoruz.

Denizli insanı çok çalışkan ama bir yapısı var; reklam yapmayı sevmiyor. Oysa tanıtılması gereken çok değeri var bu şehrin.

VALİ–BAŞKAN UYUMU

Denizli’nin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 2011’den bu yana görevde. Kentte sevilen, saygı duyulan bir isim. Ulaşılabilir bir belediye başkanı. Vali Atik ile Başkan Zolan’ın arasındaki uyum ve muhabbet, benim bugüne kadar başka hiçbir yerde görmediğim seviyede… Vali Ali Fuat Atik’e bu gözlemimi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ile yakaladıkları frekansı sordum. Atik, gayet net anlattı durumu:

Murat Bey, biz birlikte çalışan insanlarız. Sayın Başkan kişilik, duruş, iş yapma kabiliyeti açılarından benim çok takdir ettiğim, saygı duyduğum bir insan. Ama öyle olmasa bile bizim bulunduğumuz makamlardaki insanlar kim hizmet yaparsa onu alkışlamalı, omuz vermeli.

Haberin Devamı

Meselenin temeli şu anlayış: Biz kişisel meselelerimizi devlet hayatına yansıtamayız. Biz babamızın ticarethanesini çalıştırmıyoruz. Ben devlet görevinde hiçbir meseleyi kişiselleştirmedim, kişiselleştirmem de.

Bazen, bazı yerlerde görüyoruz, duyuyoruz. Kişisel çekişmeler, itişmeler... Bu yanlış. Bu olmaz. Çünkü bizlerin amacı, hedef kitlemiz olan toplumun, halkın memnuniyeti, huzuru, mutluluğu. Son karar mercii ben olsam da kenti ilgilendiren konularda mutlaka Osman Bey’e danışırım.

Bizim Denizli’de yakaladığımız uyum aslında ekstra bir şey değil, olması gereken bu. Üstüne bir de arkadaşlık olduğunda, tadından yenmiyor. Böyle olunca hem iyi işler yapıyor hem de yaptığınız işten zevk alıyorsunuz.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Yazının başında bahsetmiştim. Vali Ali Fuat Atik’in Denizli mesaisinin önemli başlıklarından biri de uyuşturucuyla mücadele. Ve gençleri bu tehlikeden kurtarmak ya da uzak tutmak. Şöyle anlattı Vali Atik durumu ve bakış açısını:

Göreve geldiğimde Emniyet Müdürümüz ile bu konuyu masaya yatırdık. Narkotik polisimize dedim ki “Bu mücadelede kolluk sıfatından sıyrılacaksınız. Siz o gençlerin abileri, ablalarısınız. Karşınıza gelen her uyuşturucu kurbanının yerine kendi kardeşinizi koyacak ve ona göre davranacaksınız.

Uyuşturucu kullanan gençlerin, çocukların çoğunun ailesinin haberi olmuyor bu durumdan. Tespit ettiğimiz vakaları, aileye ve okul yönetimlerine haber veriyoruz. Sonra da polis, okul, aile birlikte yönetiyoruz süreci. Çözüm üretiyoruz. Hedef bu çocukları, gençleri tekrar topluma kazandırmak. Bunun için çalışıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder