Murat Çelik Engel Sensin
HABERİ PAYLAŞ

Engel Sensin

Başlıktaki yaklaşık iki ay önce çıkan, yeni bir şarkının adı. Sözleri ve bestesi Nebil Fidan’a ait bir şarkı. Hikayesini anlatacağım ama önce Cengiz Erdem’in Avrupa Müzik Şirketi’nden çıkan ‘tekli’nin (single) sözleri...

*

Karardı ışıklar, sesime kulak ver Gözlerim olur musun? Daraldı adımlar, yollar kapandı Benimle yürür müsün?

*

Çok uzak tutamam umutlarımı Yüreğinde hisset acılarımı Bir tebessüm akıt avuçlarıma Zahmet vermem aç kollarına.

*

Engel ben değilim, sensin. Yanımda kal, hayat değişsin. Değil fazla, nedir eksik bilemedim. Sustun da kalpten özür dilemedin.

Haberin Devamı

*

Duyar mı konuşsam, göz göze buluşsam, sözlerim olur musun? Hadi gel dokun da, korkarsam korkma, bir nefes olur musun?

ENGELLİLERE ADANMIŞ BİR HAYAT

Nebil Fidan 40 yaşında bir sanatçı. Yıllar evvel, Malatya’da askerliğini yaparken kesişmiş yolu müzikle. Kendini geliştirmiş yıllar içinde. “Söz ve müzik yazarı Rıfat Güneş’in ağabeyliği ve dostluğu sayesinde Engel Sensin şarkısı müzik severlerle buluştu” diyen Fidan şunları anlattı:

- Ben hayatımı da engeli olan bir insanla birleştirdim.

Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun bilinciyle, engelin bir engel teşkil etmeyeceğini kendi yaşantımda kanıtlıyorum. Bir kızımız var ve çok mutluyuz.

- Şarkının hikayesi aslında 14 yıl önce başladı. Yalnızca farkına varmam biraz zaman aldı. İnsan, sağlıklı yaşam sürerken, eksiklerin ne denli zor olduğunu anlayamıyor.

- Kurduğum evlilik bağı, bu şarkının içsel temellerini atmama yardımcı oldu. Öncesinde söz ve müzik vardı elbette ama aşklar, ayrılıklar, mutluluklar… Bunlar bilinen hikayelerdi şarkılarda. Zaman her şeyin ilacı sonuçta.

Ya dinmeyen acılar? Yaşanan zorluklar, görmezden gelinmek, tenkitler… İşte bunlar birikmişti benim zaman tünelimde. Kucağımdaki yük değildi, yüzleşmemdi kendimle. Ve bir gün “Artık farkındalığı ortaya koyma anı” dedim.

KLİP OYUNCULARI

Google’a ya da YouTube’un arama bölümüne, “Nebil Fidan Engel Sensin” yazarak bu çok özel şarkının video klibini izleyebilirsiniz. Klipte Fidan’ın engelli yol arkadaşları rol alıyor.

Haberin Devamı

Engel Sensin

Klip oyuncularından Mehmetcan Altınok, Doğancan Tuygun, Kadir Serkan Güngör, Sinan Öztürk, Nazife Merve Çağlar ve Dilara Nur Demirel serebral palsi, Abdurrahman Haliloğlu, İris Gonca Eren ve Zeynep Gül Gökçen down sendromlu, Şevval Koç yüzde 90 görme engelli, Zübeyde Nisa Karabacak ise ampute.

Klip yayınlandıktan sonra ünlü şarkıcılardan arayanlar olmuş Nebil Fidan’ı. Şarkısını seslendirebileceklerini söylemişler. Teşekkür edip bu talepleri geri çevirmiş Fidan. Son olarak şöyle diyor amatör sanatçı: “Benim amacım engelliler konusunda farkındalık yaratmak ve bulabileceğim desteklerle, sponsorluklarla bu insanların hayatlarına dokunmak.

Onların daha güzel ve mutlu bir hayata kavuşması için çok şey yapabiliriz. ‘Engel Sensin’ bu hedefe giden yolun şarkısı.” Bence şarkıyı bir dinleyin, klibi bir izleyin ve düşünün. Bakın bakalım, siz de o ‘engel’lerden biri misiniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder