Murat Çelik Gözümüz demokraside
HABERİ PAYLAŞ

Gözümüz demokraside

Denge ve Denetleme Ağı (DDA)... Amacı, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi güçlendirmek… Toplumun çeşitli kesimleri ile farklı siyasi görüşlerden 300’e yakın sivil toplum örgütünden oluşan Ağ, 14 Mayıs seçimleri için “Gözümüz Demokraside” başlıklı bir kampanya yürütüyor. DDA’nın “Gözümüz Demokraside” kampanyasının hedefleri şunlar:

- Vatandaşların oy tercihlerini yaparken ‘aktif vatandaşlık’ bilinciyle demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak.

-Siyasi partilerin ve vatandaşların demokratik seçim kriterleriyle ilgili bilgi ve farkındalık sahibi olmalarını sağlayarak seçimlerin adil ve özgür bir ortamda gerçekleşmesine katkı sunmak.

Haberin Devamı

-Yaklaşan seçimlere giden süreçte kutuplaşmanın aşılmasına ve toplumun ortak taleplerinin karar vericilere, siyasi partilere ulaşmasına aracı olmak.

-Vatandaşların gündelik hayatta yaşadıkları toplumsal ve ekonomik kriz kaynaklı sorunların denge ve denetleme mekanizması ile ilişkisini ortaya koymak ve farkındalık yaratmak.

Gözümüz demokraside

 

AÇIK OTURUM ÇAĞRISI

DDA, “Cumhurbaşkanı adayları açık oturum yapsın” çağrısıyla bir de imza kampanyası başlattı. “Adayların, hepimizin izleyebileceği ortak bir yayında bir araya gelmelerini, vaatleri üzerinden tartışmalarını talep ediyoruz” diyenler, change.org üzerinden imza verebiliyor. Hatırlatalım; Türk siyasetinin en son ‘liderler açık oturumu’, 2002 yılında, gazeteci Uğur Dündar’ın moderatörlüğünde, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın karşılıklı katıldığı televizyon yayınıydı.

ALT BAŞLIKLAR

DDA ayrıca; “Gözümüz Adaylarda”, “Gözümüz Taleplerde”, “Gözümüz Sandıklarda”, “Gözümüz Meclis’te”, “Gözümüz Partilerde”, “Gözümüz Medyada” başlıklarıyla seçim sürecini yakından izliyor ve üretilen bilgi notlarını, politika belgelerini, analiz raporlarını ve video içeriklerini de hedef kitleye ulaştırıyor. “Adil ve özgür seçimler nedir?”, “Adil ve özgür seçimler için nasıl bir medya?”, “Kampanya sürecinde adil rekabet nasıl sağlanır?”, “Seçim kurulları neden önemli?”, “Seçim sistemi ne değiştirdi?” sorularına yanıt aramak maksadıyla çekilen videolar da sosyal medya aracılığıyla paylaşılıyor. “Gözümüz Demokraside” kampanyasının en temel amaçlarından biri olan ‘aktif vatandaşlık’ için farklı şehirlerde Demokrasi Atölyeleri gerçekleştiren DDA; daha önce de yerel seçimlerde “Mahalle Meselesi”, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde “Aramızda Paranın Lafı Olsun”, referandum döneminde “Birbirimize Bakacak Yüzümüz Olsun” başlıklı kampanyalar yürütmüştü. Denge ve Denetleme Ağı şimdi ise “Gözümüz demokraside” diyor. Kampanyanın danışma kurulunda, akademisyenlerden sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve gazetecilere kadar alanının yetkin isimleri var. Kampanyanın web sitesine www.gozumuzdemokraside.org adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder