Murat Çelik İyi Parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı mı?
HABERİ PAYLAŞ

İyi Parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı mı?

“Bizim isimlerle işimiz yok. Bizim değerlendirmelerimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir tavır olarak algılanmasın.” Bu sözler, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’ya ait.

İyi Parti Kılıçdaroğlunun adaylığına karşı mı

İSİM DEĞİL İLKELER

Paçacı’ya başlıktaki soruyu sordum. İYİ Parti’nin tercihi Kemal Kılıçdaroğlu değil, başka bir isim mi? İşte İYİ Partili Cihan Paçacı’nın cevapları:

- Biz bir şey söylüyoruz ama söylediklerimiz bire bir aktarılmıyor, yorumlanarak ifade ediliyor. Böyle olunca da herkes kendine göre yorumluyor ve algı değişiyor. Cumhur İttifakı cephesi de bu konuları, bizim içimizde çatlak oluşturma umuduyla kullanıyor.

Haberin Devamı

- Şunu açıkça ifade edeyim; bizim değerlendirmelerimiz Kemal Bey’e (Kılıçdaroğlu) karşı bir tavır olarak algılanmasın. Bakın bu kadar net söylüyorum.

- Meral Hanım (Akşener), oyu yükselmesine rağmen büyük bir fedakârlık yaparak “Ben bu yarışta yokum, ben ileride başbakan olacağım” dedi. Bunu söyledikten sonra da ‘seçilecek aday’ diyerek adayın profilini çizdi, ilkelerimizi ortaya koydu. “Seçilecek olması, tarafsız olması, devleti bilen birisi olması ve geldikten sonra da güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş çalışmasını yapacak olması” dedi.

- Biz dün de bunu söylüyorduk, bugün de bunu söylüyoruz, yarın aday tespit masası kurulduğunda, orada da bunu söyleyeceğiz. Yani bir farklılık yok. Bizim isimlerle işimiz yok. Meral Hanım’ın da, Koray Bey’in (Aydın) de, benim de söylediklerimi bu çerçevede değerlendirin lütfen.

KILIÇDAROĞLU YORUMU

- Kişisel yorumum şu. Altını çiziyorum, yorumum bu benim. Kemal Bey’in ilk başta adaylıkta adı geçmiyordu. Sonradan girdi muhtemel adaylar listesine. Yani yarışa sonradan başladı. Sonradan başladığı için de anketlerdeki oy karşılığı gündemdeki diğer isimlerden daha düşüktü.

- Şimdi, son dönemde o diğer isimleri bir kenara koydu, Meral Hanım da çekildi ve dolayısıyla Kemal Bey Millet İttifakı’nın tek adayıymış gibi çalışmaya başladı.

- Bundan sonra konu şu: Seçim takvimi açıklanıncaya kadar vatandaş bu durumu nasıl değerlendirecek, tabiri caizse, seçmen bunu ne kadar satın alacak? Kemal Bey bunu görecek. Tabii biz de.

Haberin Devamı

- Ama gördüğüm kadarıyla Kemal Bey kendini vatandaşın önüne koydu ve “Ben varım” diyor ama “Adayım” demiyor. Doğrusu da bu aslında. Bu tavrı Kemal Bey’in Millet İttifakı’nın paydaşlarına saygısını ve ittifakın prensiplerine uyduğunu da gösteriyor.

- O gün geldiğinde, adayın belirleneceği o masa toplandığında, Kemal Bey de duruma bakacaktır. O günkü tabloda kazanacak adayın kendisi olmadığı gibi bir durum görürse, o da adaylıkta ısrarcı olmaz. Kemal Bey böyle biri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder