Murat Çelik Kanseri Hatay'da yeniyor
HABERİ PAYLAŞ

Kanseri Hatay'da yeniyor

Türkiye, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in kanser tedavisi görürken deprem bölgesinde görev yaptığını, CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün haberiyle öğrenmişti.

Gazetemiz POSTA da, 12 Mart 2023 Pazartesi günü Vali Atik’in “Böyle Bırakıp Gidersem Ölürüm” sözlerini manşet yapmıştı.

Kanseri Hatayda yeniyor

Ali Fuat Atik 48 yaşında, Trabzonlu. Eşi Fulya Atik ile iki çocukları var. Kızları Aybike Zeynep 18 yaşında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyor. Oğulları Ömer Kürşat da 14 yaşında, Denizli ODTÜ Koleji’nde 8’inci sınıf öğrencisi.

Haberin Devamı

Vali Atik ile dün öğleden sonra görüştüm. İşte sorularım üzerine telefonda anlattıkları:

EŞİM VE ÇOCUKLAR DA “KAL” DİYOR

- Deprem 6 Şubat’ta oldu. 7’si sabah 5 buçuk gibi burada, Hatay’daydım. Kaç gün, kaç hafta oldu inanın saymadım, düşünmedim. Şimdi siz bugün (dün) 49’uncu gün deyince anladım ki 2 aya yaklaşmış.

- Bu süre içinde eve, Denizli’ye hiç gitmedim. Sadece birkaç kez kemoterapi için Adana’ya, bir defa da doktor kontrolü için İstanbul’a gidip geldim.

- Eşim ve çocuklar Denizli’de. Eşim “Kal, oradaki insanların sana, sizlere ihtiyacı var” diyor. Çocuklar da “Baba kal, orası sana iyi geldi” diyor.

HASTALIĞININ SEYRİ

- Sanırım yılbaşı civarıydı, kalın bağırsak (rektum) kanseri olduğumu tesadüfen öğrendim. Tedaviye başladık. Işın tedavisi sonrası ikinci doz kemoterapiyi aldığım günün ertesi sabahı buradaydım.

- Burada görev yaparken de Adana Şehir Hastanesi’ne gidip kemoterapilerimi aldım. Son doz kaldı. Onu da Cuma günü Adana’da alacağım.

- Bütün samimiyetimle söylüyorum ben hasta olduğumu unuttum burada. Hastalığı düşünecek zamanımız yok. Arkadaşlarım uyarıyor da, kemoterapi için hastaneye öyle gidiyorum. Bu acıyı felaketi gördükten sonra insan kendisini unutuyor.

- Bu tür tedavilerde iyi beslenme, iyi uyku, dinlenme, kendine bakmanın gerekli olduğunu ben de biliyorum ama ben burada iyiyim. İlaçlarımı düzenli alıyorum. Günlük proteinimi, vücudumu dinç tutacak takviyeleri de alıyorum.

- Doktorum 5’inci kemoterapiden sonra görmek istedi, günübirlik İstanbul’a gidip döndüm ve muayene sonunda tedavinin çok iyi gittiğini söyleyip “Siz bu hastalığı atlattınız sayılır, kemoterapi sonrası ameliyat olup tamamen bitireceksiniz” dedi. Çok şükür, ben bu derdi atlattım sayıyorum artık kendimi.

Haberin Devamı

DÖNÜŞ BELLİ DEĞİL

- 7 Şubat sabahı karanlıkta bu şehre geldiğimde önce ne yapacağımı, ne düşüneceğimi, ne hissedeceğimi bilemedim. Savaşta bombalanmış gibi bir görüntüydü. Biz nereye indik dedim. Fotoğraflardan, videolardan görmekle burada olmak arasında çok fark var. Kelimelerle anlatılacak gibi bir durum değildi. O günden bugüne bayağı bir mesafe aldık çok şükür.

- Hatay’da 14 vali ve 46 mülki idare amiri, toplam 60 yetkili görev yapıyoruz. Hepimiz özveriyle çalışıyoruz. Herkes burayı bir an önce ayağa kaldırmanın peşinde. Bir dönüş planımız yok. İşimiz ne zaman biterse… Şimdi hafıza bizde. Rutini sağlayıp öyle ayrılırız. Bayramda burada mıyız, seçimde burada mıyız henüz bilmiyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder