Murat Çelik Kılıçdaroğlu'nun yeni ofisi
HABERİ PAYLAŞ

Kılıçdaroğlu'nun yeni ofisi

Başkent haber kaynıyor. Nereye dönseniz, kimle konuşsanız haber… Biz Ankara gazetecileri böyle dönemleri çok severiz. Ama böyle zamanlarda normalden daha titiz çalışmamız gerektiğini de iyi biliriz. En azından bazılarımız... Ankara’nın o kıpır kıpır siyaset kulislerinden bugün iki haberim var.

ALTUN’A KOMŞU OLDU

İlk haber şu:
CHP’nin, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmaları için bir ofis kiraladığını öğrendim. Gerçi Kılıçdaroğlu Ankara’daki mesaisini CHP Genel Merkezi ve evinden yürütüyor ama ihtiyaç duyması hâlinde özel görüşme ya da toplantıları için artık bir mekân daha var. Bu noktada dikkat çekici olan ise ofisin yeri. ‘13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kampanya Ofisi’ olarak adlandırabileceğimiz bu büro, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na çok yakın bir yerde. Ankara’nın Kızılırmak Mahallesi’nde, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinde bulunan İletişim Başkanlığı’ndan birkaç yüz metre ilerideki bir plazada yer alıyor Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisi. Çukurambar semtinin Konya Yolu’na yakın tarafında...

Haberin Devamı

Kiralanan büronun lokasyonu sebebiyle, başkentte “Kemal Kılıçdaroğlu, Fahrettin Altun’a komşu oldu” esprisi yapılıyor şimdi. Kılıçdaroğlu’na yakın bir ismin “Genel Başkan gördü ve tamam dedi ama orayı pek kullanacağını sanmıyorum” yorumunu yaptığı ofiste şu anda seçim kampanyasının ‘dijital ekibi’ çalışıyor. Halkla ilişkiler, sosyal medya, grafik tasarım vb çalışmaları yapan ekip bu yeni ofiste mesaiye başladı. Yani Millet İttifakı’nın kampanya ofisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na sadece konum olarak değil, görev alanı olarak da yakın.

YAZICIOĞLU ADAY OLABİLİR

İkinci haber ise CHP cenahından... CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta, ülkücü camiadan iki önemli isim ile görüşmüş ve ikisi için de “Yanı başımdan ayırmayacağım yol arkadaşım” ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlunun yeni ofisi

 

Bu isimlerden biri 30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, diğeri de 14 yıl evvel düşen helikopterde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu’ydu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlunun yeni ofisi

 

CHP kulislerinden aldığım bilgiye göre, öğretmen olan ve yasal süre içinde istifa etmeyen Ayşe Ateş’in adaylığı zaten söz konusu değil. Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile görüşmeler ise halen devam ediyor. CHP Genel Merkezi’nde konuşulanlara göre Yazıcıoğlu’nun aday olma ihtimâli yüksek. Nereden aday gösterileceği konusu ise henüz netleşmiş değil. İlk akla gelen olasılık tabii ki Sivas ama adaylığın kesinleşmesi hâlinde başka bir seçim bölgesinin de olabileceği belirtiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder