Murat Çelik Kültür yolları
HABERİ PAYLAŞ

Kültür yolları

Ülkenin ve başkentin yorucu, hatta boğucu gündeminin arasında nefes almak, mutlu olmak, umutlanmak isterseniz Kültür Yolu Festivallerini kaçırmayın. “Kültür Yolu, kültürümüzün şehir/semt merkezli olarak ele alındığı, sanat–zanaat –gastronomi–sohbet–gösteri–eğlence vb. etkinliklerin, mekanların, her yaştan halkın ve ziyaretçilerin buluştuğu rotanın adıdır.” Kültür Bakanlığı, hayata geçirdiği ‘Kültür Yolu’ projesini böyle tanıtıyor.

ANKARA

Kültür Yolu festivalleri geçen yıl ekim ayında İstanbul Beyoğlu ile başlamıştı. 16-25 Eylül’de Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali yapıldı. 22-30 Eylül arasında da Konya Mistik Müzik Festivali vardı. 1-23 Ekim arasında Ankara ve İstanbul Beyoğlu festivalleri devam ediyor. Diyarbakır’da Sur Kültür Yolu Festivali 8-16 Ekim arası. 3 gün önce ben de yürüdüm Başkent Kültür Yolu’nu... Ankara’da devam eden festival kapsamındaki etkinliklerin bir kısmını gördüm. Harika... İnanın şehir bambaşka bir havaya büründü. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gittim örneğin. Ankara Kalesi’ndeki müze Her gün 08.30-18.15 saatleri arasında açık. Aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı

Kültür yolları

Başta İtalyan gruplar olmak üzere, yerli ve yabancı çok sayıda turist vardı müzede. O kalabalık ve canlılık öyle güzel, öyle heyecan vericiydi ki…

100’E 1 KALA

Ulus’taki Resim ve Heykel Müzesi’nde ‘100’e 1 Kala’ Çağdaş Sanat Sergisi de harika bir duraktı. Resim Heykel’in Etnografya Müzesi ile paylaştığı bahçedeki eserlerin yanı sıra, salonlarda da sergiler var. Beste Gürsu’nun küratörlüğündeki ‘100’e 1 Kala’ sergisinde, çağdaş Türk resim sanatının farklı disiplin ve jenerasyonlarından, akademik kariyere sahip 99 sanatçının eserleri yer alıyor.

Kültür yolları

Devrim Erbil, Ergin İnan, Mustafa Ayaz gibi duayen isimlerden, Faruk Cimok, Ekrem Kadak, Habip Aydoğdu, Raşit Altun, Kadir Öztoprak, Hakan Esmer, Tülin Onat gibi farklı jenerasyondan sanatçıların resim ve heykelleri sanatseverleri bekliyor. Müzenin Mihrî Müşfik Salonu’ndaysa Mehmet Ali Doğan’ın küratörlüğündeki ‘Art Meydan/Sanat Her Yerde’ sergisi var. Ankaralı sanatçılardan, genellikle Ankara temalı eserler yer alıyor o sergide de.

Haberin Devamı

ÇOCUK SANATÇILAR

52 çocuk sanatçının eserlerinden oluşan bir de pano var Resim Heykel Müzesi’nde. ‘Düşlerim Müzede’ başlığının altındaki cümle yaratıcı çocuklara verilen bir mesaj: “Sen hayal edersen dünya güzelleşir.”

Kültür yolları

7-12 yaş arası çocuklar hayal dünyalarını kağıda resmetmiş ve ortaya bu nefis tablo çıkmış. Başkent Kültür Yolu’nda yürünecek daha çok durak var. İlk fırsatta müzik ve gastronomi etkinlikleriyle devam etmeyi planlıyorum. Hayatın bu alanına vakit ayırmazsak, bu ülkede yaşamak çok zor çünkü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder