Murat Çelik Muharrem İnce: Herkes bana saldırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Muharrem İnce: Herkes bana saldırıyor

“Partinin banka hesabı da kişisel banka hesabım da açık. İsteyen mali müşavir buyursun gelsin denetlesin.” Bu sözler Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ait. İnce ile dün öğleden sonra görüştüm. Karayoluyla İstanbul’dan Ankara’ya gelirken telefonda yanıtladı sorularımı.

Muharrem İnce: Herkes bana saldırıyor

 

İşte o sorular ve İnce’nin yanıtları:

Sayın İnce, gazeteci Sevilay Yılman partinizin ve sizin şahsi banka hesaplarınız konusunu gündeme taşıdı. Hesapların denetlenmesine izin vermiyor musunuz?

- Hep partinin hesabını söylediler bana. Ben de dedim ki, partinin hesabını bütün mali müşavirlere açıyorum. İsteyen, randevu alarak gelsin incelesin. Bu sefer Sevilay Yılman – (Habertürk Yazar ve Yorumcusu) el yükseltti, “Kendi hesabı” dedi. Ben de el yükseltiyorum; kendi hesabım da açık. Kişisel hesabım da açık. Denetlemek isteyen gelsin denetlesin.

Haberin Devamı

TV100’de Candaş Tolga Işık’ın Az Önce Konuştum programında da izledim sizi. Bu aralar biraz gergin misiniz?

- Hayır, hayır. Gergin falan değilim ama ben bu kadar kampanya yaptım iftiraların bu kadar dorukta olduğu bir kampanya görmedim.

Neden bahsediyorsunuz?

- FETÖ’cüler bir şey atıyor ortaya, CHP’de FETÖ ile ortaklık yapan bazıları da bunları alıp WhatsApp gruplarında dolaştırıyor. Bunu CHP’liler yapıyor.

Bazı CHP’lilerin FETÖ’cüler ile iş birliği yaptığını iddia ediyorsunuz yani. Bu ciddi bir suçlama…

- Hayır, hayır. Suçlama falan değil. Gerçek. Bütün kaçak FETÖ’cüler yurt dışından, yok “Muharrem İnce’nin eşine Emine Erdoğan cip hediye etti”, yok “İnce helikopterle saraya kaçırıldı” diyor, CHP’liler de bunları yayıyor.

Neye bağlıyorsunuz bu durumu?

- Bizim mahallede de problem varmış. Mahalleden ayrılınca anladım. Bakın, her gün bir yeni iftira... FETÖ’cüler uydurma belgeler yayınlıyor, sonra AKP’liler de yayıyor bunları, CHP’liler de. İkisi birden… Sağdan soldan bana ateş ediyorlar. PKK’lısı, FETÖ’cüsü, hepsi birden saldırıyor. Sadece CHP’liler değil, hepsi.

Neden peki?

- Çünkü FETÖ, biz hariç her yerde.

ADAYLIKTAN ÇEKİLİR Mİ?

Sayın İnce, siz iddialı bir siyasetçisiniz ama kamuoyunun bir kısmında adaylığınızın Cumhur İttifakı’na avantaj sağladığı düşüncesi hakim. Ve seçime kısa süre kala Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilebileceğinize dair bir görüş var. Olabilir mi bu? Yapar mısınız böyle bir şey?

Haberin Devamı

- İkinci tura ben kalacağım. Nokta.

Sizin asıl bundan sonraki döneme kendinizi hazırladığınız da konuşuluyor. Bu seçimden ziyade bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimine yani… Böyle bir stratejiniz var mı?

- Ben bu seçimde kazanacağıma inanıyorum. İkinci turda kazanacağıma inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder