Murat Çelik Neden Çankaya Köşkü?
HABERİ PAYLAŞ

Neden Çankaya Köşkü?

Türkiye-Rusya-İran üçlü zirve toplantısı dün Ankara’da yapıldı malum. Suriye konulu bu kritik toplantının içeriğinin yanında, yeri de dikkat çekti. Zirve Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde değil Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konukları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye, Çankaya Köşkü’nde ağırladı. Kaynaklarıma, mekan tercinin nedenini sordum...

Cevap şu başlıklardan oluşuyor:

- Özel bir nedeni yok.

- Böyle bir zirve toplantısı için Köşk de gayet uygun bir yer.

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu defaki zirvenin Çankaya’da yapılmasını istedi.

- Çankaya Köşkü, yeni sisteme geçildikten sonra Erdoğan tarafından ilk kez kullanılmıyor. Mesela daha önce Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulu toplantıları da Çankaya’da yapıldı. - Ve yakında herhangi bir resmi ziyarette, Ankara’ya gelecek bir yabancı konuk için karşılama töreninde yine Çankaya tercih edilirse şaşırmamak gerek.

NE FOTOĞRAFMIŞ ARKADAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, bize yerli otomobilin prototipinin fotoğrafını gösterdiği kareden bahsediyorum. Varank, geçen Cuma (13 Eylül 2019) Demirören Medya Grubu Ankara Bürosu’nu ziyaret etti. Yerli otomobille ilgili açıklamaları sırasında tablet bilgisayarını açtı ve yayınlanmamak kaydıyla Aralık ayında görücüye çıkacak prototipin maketini gösterdi. Maketin fotoğrafını... Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, gazetenin yazarlarından Abdülkadir Selvi, Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, alan muhabiri Eray Görgülü, Hürriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş ve ben de merakla ekrandaki otomobilin fotoğrafını inceledik.

Ertesi gün ben haberi MANŞET’te, “O Örtünün Altındakini Gördüm” başlığıyla yazdım. Hande Fırat da Hürriyet’teki haberi Twitter hesabından, “Yerli otoyu gördük” mesajıyla paylaştı. Ve hafta sonu, sosyal medyada gündem bizim o fotoğraf oldu. Moda tabiriyle ne ‘geyik’ler, ne muhabbetler... Komik ve yaratıcı çok mesaj geldi, çok tweet atıldı. Ama en iyisi, tartışmasız şu aşağıdakiydi...

Haberin Devamı

Neden Çankaya Köşkü

Twitter’da, @tanerbeyabi kullanıcı adlı kişi, Leonardo Da Vinci’nin ‘Son Yemek’ resminin içine bizim fotoğrafı yerleştirmiş. Renklerle de bir güzel oynamış, emek vermiş ve ortaya bu nadide eser çıkmış.

VARANK HAKLIYMIŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, o buluşmamızda soru-cevap kısmının başında, ilk soru yerli otomobille ilgili olunca “Ben bu konuda fazla konuşmayı sevmiyorum” dedi. “Neden?” diye sorduk, anlattı:

- Çünkü bu konu, diğer bütün başlıkların önüne geçiyor. Yerli otomobille ilgili bir şey söyleyince başka hiçbir şey haber olmuyor. Olsa da geri planda kalıyor. Diğer konular yerli otomobilin gölgesinde kalıyor ve hakkıyla gündeme gelip konuşulmuyor. Hafta sonunun gündemine bakınca anlaşıldı ki, Mustafa Varank çok haklıymış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder