Murat Çelik Okullar bu sene tam açılmayacak
HABERİ PAYLAŞ

Okullar bu sene tam açılmayacak

“Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün böyle dedi. Bakan Selçuk’un söylediği şu aslında: 2020-2021 öğretim yılı da bu şekilde bitecek. Yani 18 milyon öğrenciyle yüz yüze, tam zamanlı eğitim bu sene de mümkün olmayacak.

Okullar bu sene tam açılmayacak

Öğretmenlere aşı bu hafta

Köy okulları 15 Şubat 2021 Pazartesi sabahı açılıyor.

1 Mart’ta da ilköğretimde, kademeli yüz yüze eğitim başlıyor.

İlkokul öğrencileri, sınıf mevcutları ikiye bölünerek, haftada iki gün okullarında eğitim görecekler. Geriye kalan üç gün ise yine evlerde, ekran başında geçecek. Kademeli yüz yüze eğitimin önemli başlıklarından biri de ‘öğretmenlerin aşılanması.” Milli Eğitim Bakanlığı, geçen Perşembe günü Sağlık Bakanlığı’na ‘aşılamada öncelikli öğretmen listesi’ni iletti. Bu liste, yüz yüze eğitime başlayacak öğretmenlerden oluşuyor.

Haberin Devamı

Kademeli yüz yüze eğitimde görev yapacak öğretmenlerin aşılanmasına bu hafta içinde başlanacağı belirtiliyor.

Dilovası'ndaki her öğrenciye bir tablet

15 Şubat’ta, Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde dikkat çekici bir tören var.

Dilovası Yılport Lisesi’ndeki aslında temsili bir tören...

O törende, Belediye Başkanı Hamza Şayir her öğrenciye bir tablet hediye edecek. Aynı gün, Dilovası’ndaki tüm ortaokul ve liselerde, öğretmenler öğrencilerini okula davet ederek tabletlerini dağıtacak. Dilovası’nda ikamet eden toplam 8 bin ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi var.

Okullar bu sene tam açılmayacak

Başkan Şayir, Sanayi Bakanlığı ile temasa geçmiş. Bakanlık da Dilovası’ndaki Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile… Makine OSB ihaleyle 8 bin tablet almış ve belediye de bu tabletleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmiş.

Eğitim bedava olmalı

Geçen sene makam aracını satıp o parayla öğrencilere kırtasiye desteği vermesiyle gündeme gelen Başkan Hamza Şayir dün telefonda şunları söyledi:

- Dilovası Kocaeli’de eğitim sıralamasında maalesef en son sırada geliyordu. Bölgemiz dezavantajlı bir bölge. Eğitim konusunda eksiklerimiz var. Geldiğim günden bu yana önceliğim cehaletle savaşmak.

- Telekom alt yapımız da çok zayıf maalesef. Uzaktan eğitimde çocuklarımız geri kaldı. Ailelerin ekonomik durumları da kötü. Bir evde 7 kardeş olan ev biliyorum. Şimdi bu kampanyamızla o evdeki 7 çocuğun 7’sine de birer tablet dağıtmış olacağız.

Haberin Devamı

- Aslında ana fikrim şu: Türkiye’de eğitim ücretsiz olmalı. Ben buna dikkat çekmek istiyorum. Eşitsizliği ortadan kaldırmak istiyorum. Herkes eşit şartlarda okumalı ve bilgiye ulaşabilmeli. Bizim istediğimiz bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder