Murat Çelik Şenol Hoca'nın mesajları
HABERİ PAYLAŞ

Şenol Hoca'nın mesajları

“Türkiye bir moral arıyor, bir güven arıyor. Futbol ‘yapabiliriz, başarabiliriz’ duygusuna vesile oluyor. Bu öz güven duygusu sadece futbolda değil her alanda önemli.”

Bu sözler Şenol Güneş’e ait.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile dün öğle saatlerinde telefonda konuştuk. Hoca, oyuncularının başında, Letonya maçı kampındaydı.

Ay – Yıldızlı takım 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerine Hollanda ve Norveç zaferleriyle başlayınca oluşan atmosferi sordum Güneş’e.

MASKELER…

Bilenler bilir; Şenol Güneş ağaca değil, ormana bakanlardandır. Dünkü sohbetimizde de öyle yaptı.

Haberin Devamı

İşte Şenol Hoca’nın ‘genele dair’ değerlendirmeleri:

- Bugün alınan sonuçlar daha sonra konuşulur tartışılır ama ben şunu söylüyorum: Bugün yaptığımızı da büyütmeye gerek yok, eksikliklerimiz sebebiyle var olanı küçültmeye de. Yani sonuçlara bakarak kendimizi yargılamak da doğru değil, pohpohlamak da. Ben işin o tarafında değilim. Biz işimizi iyi yapacağız. Esas olan bu. Neleri yaptık, neleri yapamadık, onu konuşalım.

- Bakın, dünya değişiyor. Şimdi herkes maske takıyor. Gerçi eskiden de görünmeyen maskeler vardı. Şimdi sağlık nedeniyle takılıyor ve görülüyor. Eskiden niyette, niyetlerde maske vardı ve onlar görünmüyordu. Dünyanın şartlarını aynı şekilde futbolda da göreceğiz.

- Biz biraz abartıyoruz. Başarıyı da abartmayı doğru bulmam, kötümser tablo çizip kişileri yok etmeyi de.

TÜRKİYE MORAL VE GÜVEN BULUYOR

Şenol Hoca iki önemli galibiyetin yarattığı havadan hareketle ‘öz güven’ vurgusu yaptı:

- Önemli olan nokta şu: Türkiye bir moral arıyor, bir güven arıyor. Futbol da buna vesile oluyor, bir sebep oluyor. Yoksa alt tarafı bir futbol oyunu. Ama futbolun verdiği psikoloji ve moral değerler bu yönde önemli. Yani “Yapabiliriz, başarabiliriz”… Bu öz güven duygusu önemli.

- Sadece futbolda değil her alanda yapabiliriz, başarabiliriz. Ben hep söylüyorum, Türk insanına imkân ve zaman verildiğinde başaramayacağı bir iş yoktur. Ama zaman ve sabır gerekir; o da bizde yok. İşte bunları halletmek lâzım ama o da kolay değil çünkü önüne her gün engeller çıkacak. Sadece sporda değil, her alanda…

Haberin Devamı

ENERJİMİZİ BOŞA HARCIYORUZ

Tecrübeli futbol adamının bir de toplumsal eleştirisi var. “Yapmamamız gerekenleri yapıyor, yapmamız gerekenleri yapmıyoruz” diyor.

- Çok dedikodu yapıyoruz. Çok kısır çekişmemiz var. Ötekileştirme var. Herkes eksik bilgiyle kendince bir şey söylüyor, çok şey anlatıp kendi söylediklerini karşısındakine kabul ettirmek istiyor, bu da kimlik kavgasına dönüşüyor. Oysa konular da, fikirler de belli.

- Ben oyuncularıma da söylüyorum. Biz onların yanlışını düzeltiyoruz, oyuncunun kendini değil. Kendini, oyuncu kendi düzeltecek. Ödülü de, cezayı da onun davranışlarına göre veriyoruz. Davranışlarını düzeltmesi için yol gösteriyoruz, rehberlik yapıyoruz. Işığı çocukların gözüne değil, önüne tutuyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder