Murat Gülderen 2 saatte iş bulan yerli yapay zeka
HABERİ PAYLAŞ

2 saatte iş bulan yerli yapay zeka

Tam 5 dilde mülakaat yapabilen, becerisine göre personel adayının alabileceği maksimum ücreti hesaplayan ve 2 saat içinde işverene en iyi adayları raporlayan yapay zekalı yerli İK platformu OneNewOne, kısa süre önce Türkiye’de hizmete girdikten sonra hemen Avrupa’ya da açıldı.

Girişimci Tunç Erman, ‘OneNewOne’ adlı yapay zeka tabanlı işe alım platformu geliştirdi. Türkçe, İngilizce, Macarca, Bulgarca ve Rumca olmak üzere 5 ayrı dilde yazılı ve sözlü akıllı mülakat yapabilen platform, kısa sürede 2 milyon dolarlık değerleme aldı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliklerinden olan İTÜ Big Bang finaline kalarak yurtdışı programına seçilen platform, Türkiye dışında hemen Avrupa’ya da açıldı. Platform, 1.6 milyonluk CV havuzundan en doğru kişileri 2 saat içerisinde ilgili işverenlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

BİNLERCE TELEFON GÖRÜŞMESİNE SON

Tunç Erman, yapay zeka devreye girmeden önce insan kaynakları çalışanlarının 100 kişiyi işe almak için ortalama 3 bin 500 telefon görüşmesi yaptığını belirterek, “Bu yöntemle işe alım sürecinin dünya ortalaması 42 gündü. Günümüzde ise aday havuzlarını kısa süre içinde entegre ediyoruz. Yapay zekanın işe yerleştirdiği bir elemanın en doğru kişi olma oranı yüzde 90. Klasik yöntemlerle yapılan işe alımlarda ise bu oranı tutturabilecek İK çalışanının çok sıkı bir eğitimden geçmesi gerekiyor” dedi.

AKILLI ÜCRET SKALASI VAR

Yapay zekanın mülakat sırasında teknik ve yetkinlik bazlı soruları kendisinin ürettiğine vurgu yapan Erman, şöyle devam etti: “Eğer aday, sorulara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak isterse, yapay zeka kendisini nazikçe uyararak konuya odaklanmasını sağlıyor. Adayın verdiği cevaplara göre yeni sorular belirliyor. Platform ayrıca ‘Akıllı Ücret Modülü’ ile iş teklifi gerçekleştirebiliyor. Bunu yaparken, adayın daha önce yaşanmışlıklarını, başarılarını, becerilerini dikkate alıyor ve benzer pozisyonlardaki endüstri standartlarına göre bir ücret skalası önerebiliyor.”

KENDİNİ SÜREKLİ YENİLEYEBİLİYOR

Aday veri tabanı, sürekli kendini geliştiren algoritmalar ve akıllı mülakat sistemiyle İK sektörüne yeni bir boyut kazandırdıklarını anlatan Tunç Erman, dünyanın önde gelen pek çok markalarıyla çalışıyoruz. Dünyaya açılma hedefimizde ilk adım olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da bir şirket kurduk. Şu anda Macaristan ile yoğun çalışıyoruz. Kısa süre önce Yunanistan ve Bulgaristan pazarlarına girdik. Çok yakın bir zamanda Almanya’da olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

DOKTORLA DOKTOR GİBİ KONUŞUYOR

Buradaki geliştirilmiş yapay zekanın en önemli özelliklerinden biri ise yazılımcıyla yazılımcı gibi pilotla pilot gibi, doktorla doktor gibi, öğretmenle öğretmen gibi konuşabiliyor olması. İşverenlerin talebine göre mükaatın sonuçları da anında aday kişiye söylenebiliyor. Platform ayrıca işe giriş evraklarını da takip edebiliyor. Kullanılan bodro programlarına otomatik olarak aday kartının aktarımını sağlanıyor.

2 saatte iş bulan yerli yapay zeka

KADIN EMEĞİNE BÜYÜK DESTEK 

Porselen üreticisi Porland, iş yaşamında kadının değerini daha yukarı taşımak için Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile işbirliğini güçlendirdi. Bu kapsamda Porland’ın kadın çalışanları tarafından tasarlanan, kadın figürlü özgün desenlere sahip tabak, ikili kahve fincan takımı ve kupa ürünlerin satışından elde edilen gelir, kadınların iş hayatına katılımını sağlayacak projeleri desteklemek üzere KEDV’e aktarılacak.

Haberin Devamı

2 saatte iş bulan yerli yapay zeka

DEĞİŞİMDE ÖNCÜLÜK

Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, kadınların iş yaşamında her zaman aktif olarak rol almasını, değişimlere öncülük etmesini ve başarı için her daim hırslı olmasını önemseyen bir marka olduklarının altını çizerek, “Bu desteğin devamlılığını sağlayıp kadınların her anlamda güçlü olması için öncü rol üstleneceğiz. Kadınların ilhamını, gücünü ve yarınlarımızı aydınlatan emeğini ölümsüzleştiriyoruz” diye konuştu.

DEPREMZEDE ESNAFA FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre deprem bölgesindeki KOBİ’ler ve mikro işletmeler, son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe niteliğindeki desteklerinden faydalanmış olsalar bile, faiz indirimli KOSGEB kredilerinden yararlanabilecek.

PAZARLAMA ASİSTANI KAI HIZMETE GİRDİ

Veri danışmanlık şirketi Kuantum Araştırma’nın yapay zekalı sanal pazarlama asistanı Kai’nin beta sürümü devreye girdi. İşletmeler Kai’yi kendi firmalarının işleyişine göre eğitebilecekler. Kuantum Araştırma Kurucusu Volkan Kılıç, “İşletmelere danışmanlık ve rehberlik edecek olan bu asistan, başta KOBİ’ler olmak üzere tüm profesyonellerin kullanımına açılıyor. Kai, pazarlama ve e-dönüşüm ile ilgili birçok sorunun üstesinden gelecek” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder