Murat Gülderen 2023 teknolojileri gün sayıyor
HABERİ PAYLAŞ

2023 teknolojileri gün sayıyor

Her yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji etkinliği Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) için geri sayım başladı. 5 ile 8 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda Türkiye’nin gururu yapay zekalı yerli ve milli akıllı otomobil Togg da ikinci kez gövde gösterisi yapacak. Elektrikli otomobillerin, NFT projelerinin, insansı robotların, mekan fark etmeksizin ürün deneyimleme uygulamalarının, uzay sistemlerinin ve hidrojen enerjisi gibi yeniliklerin damga vuracağı fuarda görücüye çıkacağı belirlenen bazı teknolojileri derledik.

Haberin Devamı

DUYARLI BUZDOLABI

LG, mutfak dolaplarıyla aynı hizada olan InstaView Fransız kapılı akıllı buzdolabı tasarladı. Dolabın içini kontrol etmek için paneli iki kez tıklamak yeterli oluyor. Böylece ışık yanıyor, tüm malzemeler kendini gösteriyor. Bu teknoloji soğuk havanın dışarı çıkmasını ve enerjinin boşa gitmesini de engelliyor. Cihaz, aynı zamanda LinearCooling teknolojisi sayesinde ürünleri 7 gün ilk günkü tazeliğinde koruyabiliyor.

2023 teknolojileri gün sayıyor

PLAYSTATION VR2

Sanal gerçeklik donanımıyla oynanabilecek oyunlar da geliştiren Sony, Playstation VR2 ile gösteriye katılacak. Her göz için 2000x2040 çözünürlük sunan OLED görüntülemeye sahip cihaz, 110 derecelik görüş alanı sunuyor. Altı eksenli hareket algılama sistemi ile kızılötesi yakınlık algılayıcıyla öne çıkan cihazda 4 adet gömülü kamera bulunuyor. Gözlük, PS5 konsoluna bağlanmak için USB C bağlantılı tek bir kablo kullanıyor.

2023 teknolojileri gün sayıyor

TOZ AVCISI

Bosch da CES’te dünyanın en küçük partikül madde hava kalitesi sensörünü tanıtmaya hazırlanıyor. Bu teknoloji, havadaki partikül konsantrasyon seviyeleri hakkında zamanında bilgiler sağlayarak iç mekan kirliliğinin tanımlanmasına ve azaltılmasına olanak tanıyor. Bu partiküller solunduğunda ve akciğerlere girdiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bosch aynı zamanda giyilebilir dijital yol bulucu sensörler de tanıtacak.

2023 teknolojileri gün sayıyor

BMW KONSEPTİ

BMW’nin elektrikli ‘Neue Klasse’ konsepti de etkinlikte yerini alacak. Yüzde 30 daha hızlı şarj ile yüzde 30 daha iyi bir menzil projesinin başlangıcı olarak öne çıkması beklenen bu araç, sektörde çıtayı daha da yükseklere çıkaracak. Neue Klasse, ‘Yeni Sınıf’ demek. Bu platform, BMW için tam olarak teknolojinin zirvesi olacak.

Haberin Devamı

2023 teknolojileri gün sayıyor

EN BÜYÜK MONİTÖR

Tayvan merkezli MSI da 49 inç’lik süper ultra geniş oyuncu monitörüyle oyun keyfini başka bir boyuta taşıyacak. Project 491C olarak adlandırılan monitör, kavisli olarak gelecek. Cihaz, 240 Hz yenileme hızıyla bir QD-OLED panelde şimdiye kadarki en yüksek standarda sahip olacak.

2023 teknolojileri gün sayıyor

İŞLEMCİ CANAVARI

ABD’li çip üreticisi AMD’nin, Zen 4 mimarisine dayalı yeni nesil 3D V-Cache işlemcilerini, Ryzen 7000 X3D çatısı altında CES 2023’te tanıtması bekleniyor. Yeni nesil işlemcilerin oyun performansı anlamında AMD’nin elini oldukça güçlendireceği belirtilirken Intel 13’üncü nesil Core ailesiyle rekabete girmesi bekleniyor.

2023 teknolojileri gün sayıyor

ALGI GİRİŞİMİ

Müşterilerin ürün ve markanız hakkındaki algısını yani içgörülerini 30 dakikadan önce çözen yapay zeka tabanlı ‘Pivony’ adlı yerli platform da CES 2023’e katılmaya hak kazandı. Platform, müşterilerin geri bildirimlerini özel algoritma sayesinde topluyor ve talepleri şirketlerin önüne sunuyor. Platformda 50 milyonun üzerinde tüketici yorumu analiz edildi.

Haberin Devamı

2023 teknolojileri gün sayıyor

TEKNO TURU

  • Huawei, sadece 35.6 gram ağırlığa sahip yeni saati WATCH GT 3 SE’yi 3 bin 699 TL’den satışa çıkardı. Android ve iOS telefonlarla uyumlu olan, müzik çalan ve gerçek zamanlı sağlık takibi yapan saatin normal kullanımda pil ömrü 2 hafta.
  • Casper, hem profesyoneller hem de oyuncular için geliştirdiği EXCALIBUR G870 bilgisayarını 27 bin 231 bin TL’den satışa sundu. 12’nci nesil Intel işlemci ve Nvidia RTX 3060 ekran kartıyla gelen cihazın soğutma sisteminde ikiz fanlı özel yapı bulunuyor.
  • Lisanslı cep telefonu yenileme merkezi MOBILFON, ilk konsept mağazasını İstanbul Profilo AVM’de açtı. Genel Müdür İlker Tekin, “Gelecek yıl farklı illerde 15 mağaza açacağız. Yaygın perakende noktalarında da olacağız” dedi.

HAFTANIN OLAYI

SESLERİ METNE ÇEVİREN GÖZLÜK

Çinli teknoloji devi Oppo, telefon görüşmeleri ve gerçek zamanlı çeviri yapabilen ayrıca işitme engelliler için de sesleri metne dönüştürebilen 38 gram ağırlığındaki akıllı gözlüğü Air Glass 2’yi tanıttı. Görüntüleri düzeltme gibi kişiselleştirme özellikleri de olan cihaz, konum tabanlı navigasyon hizmeti de sunuyor. Cihazın tasarım olarak günlük gözlüklerden neredeyse farkı yok.

2023 teknolojileri gün sayıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder