Murat Gülderen 8-10 bin TL arası en iyi telefonlar
HABERİ PAYLAŞ

8-10 bin TL arası en iyi telefonlar

Üretim maliyetlerinin artması, yüksek kur ve enflasyon gibi nedenlerle telefon fiyatları yükselmeye devam ediyor. Öyle ki orta üst segment bir cihaz 30 bin TL’leri, üst segment bir cihaz ise 100 bin TL’leri aştı.

8-10 bin TL arası en iyi telefonlar

Bu durum ise vatandaşın gözünde “Fiyatı 10-20 bin TL skalasında olan cihazlar kalitesiz midir?” sorusunu gündeme getirdi. Bunun cevabı elbette hayır. Ancak çoğu vatandaş bu alandaki ihtiyacını belirlemediği için mümkün olduğunca pahalı cihaz satın almak istiyor. Yani hayatı boyunca kullanmayacağı özelliklere ekstradan binlerce lira ödüyor. Devir tasarruf devri. Bu bakımdan tüm harcamaları çok dikkatli yapmak gerek.

Haberin Devamı

8-10 bin TL arası en iyi telefonlar

ŞU ÖZELLİKLERE DİKKAT

Eğer telefonunuzla profesyonel çizimler ya da grafikler yapmayacaksanız, en son çıkan grafik yoğun oyunlar oynamayacaksanız, 3D modellemeler, animasyonlar, artırılmış gerçeklik tabanlı yoğun işlemler yapmayacaksanız 10 bin TL skalasındaki telefonlar günlük iş ve özel yaşamınızdaki ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayacaktır. Burada bakmanız gereken en önemli nokta öncelikle yapay zeka ve dahili belleğin en az 128 GB, RAM’in en az 6 GB, bataryanın en az 4000 mAh, ana kameranın ortalama 50 MP, selfie kamerasının en az 13 MP olması. Öte yandan parmak izi güvenliği de önemli. Özetle teknolojiye yatırım yaparken ihtiyaçlarınıza odaklanmak, bütçenizi daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Kısıtlı bütçenizle en iyi performansı sağlayan bazı telefonları sizler için araştırdık.

HAFTANIN OLAYI

8-10 bin TL arası en iyi telefonlar

SORULARI YANITLAYAN YAPAY ZEKALI GÖZLÜK

Brilland Lab, çevreyi analiz ederek objeleri tanımlayan, ürünlerin besin değerleri hakkında bilgiler veren, gerçek zamanlı dil çevirisi yapan ve sorulara anında cevap veren yapay zeka destekli gözlüğü Frame All Glasses’i 350 dolardan satışa sundu. Gözlük, istenirse numaralı cam ile de kullanılabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder