Murat Gülderen Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEB'den hibeyi kaptı
HABERİ PAYLAŞ

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEB'den hibeyi kaptı

Masa ve dolaplara entegre ahşap oyuncaklar üreten 24 yaşındaki genç girişimci Serdar Çıraklı, KOSGEB’den hibe aldı. Hemen işleri büyüten Çıraklı, ilk ihracatını Almanya’ya yaptı. Çıraklı’nın bu azmi binlerce girişimciye ve KOBİ’ye örnek oldu. Tasarladığı ahşap oyuncakları masa ve dolap gibi mobilyalara entegre ederek eğlenceli konseptler oluşturan 24 yaşındaki girişimci Serdar Çıraklı, KOSGEB’den hibeyi kaptı. Makine, teçhizat, yazılım, personel, kira ve ofis donanımının yanında mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu gibi destekler de alan Çıraklı, kısa süre içinde Almanya’ya ihracata da başladı. “KOSGEB olmasaydı bu işe giremezdim” diyen Çıraklı, evdeki mobilyalara her bir yaş için ayrı bir oyuncak seti geliştirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEBden hibeyi kaptı

YERDEN TASARRUF

Hacettepe Üniversitesi Makina bölümü ön lisans mezunu olan Serdar Çıraklı, hikayesini şöyle anlattı: “Ahşap oyuncaklar üreten bir firmada çalışırken bir müşterimiz oyuncakların evde daha az yer kaplaması ve rahat alanlar açılması için bunların mobilyalara entegre edilmesini önerdi. Bu harika fikri geliştirip hemen işe koyuldum. KOSGEB’in Kayseri ili için çıkmış olduğu ‘Mobilya Sektörünün Gelişmesine Yönelik Çözüm Sunan Teknolojik Girişimciler’ çağrısı kapsamında başvurumu yaptım ve destek almaya hak kazandım.”

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEBden hibeyi kaptı

HEDEF DÜNYA MARKASI

Çıraklı, hikayesinin devamında ise şu bilgileri verdi: “Firmayı kurar kurmaz daha ilk ayda mobilyalar için özel olarak üretilen oyuncakların ilk ihracatını gerçekleştirdik. Gelecek dönemde de hem iç hem de dış pazarda oyuncak entegre edilmiş mobilyalar satışa çıkarmayı planlıyoruz. Burada oyun ve eğitim setlerini biz üretirken mobilyayı farklı bir firmaya ürettirmeyi planlıyoruz. Bu konsepti sadece evler için değil, eğitim kurumları için de düşünüyoruz. Hedefimiz bu alanda dünya markası olmak.”

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEBden hibeyi kaptı

1-12 YAŞ GRUBU

Girişimin adını ‘Büyümeyen Mobilyalar’ koyduğunu ifade eden Çıraklı, konseptin 1 ila 12 yaş çocuk grubuna hitap ettiğini söyledi. Çıraklı; sistemi ise şöyle anlattı: “Mesela masanın içine koyacağımız oyuncaklarda 1-6 yaş arası çocuklar için sayı, rakam, geometrik şekillerin bulunduğu puzzle ürünleri, 7-12 yaş aralığı içinse daha çok akıl oyunları olacak. Her bir yaş için ayrı bir oyuncak setimiz olacak. Çocuk büyüdükçe diğer setleri alırken, eğer varsa kardeşleri de önceki setlerle oynayabilecek. Oyuncaklar masalar açılırken ortada kalan gizli bölüme, dolapların da kapaklarına entegre ediliyor.”

Haberin Devamı

HER ALANDA DESTEK

‘Mobilya Sektörünün Gelişmesine Yönelik Çözüm Sunan Teknolojik Girişimciler’ çağrısı kapsamında KOSGEB’e toplamda 960 ön başvuru yapıldı. Mülakata alınan 70 girişimci adayından 22’si yoğun eğitim ve mentorlük programına alındı. Girişimcilere program kapsamında; 400 bin liraya kadar makine, teçhizat ve yazılım desteği, 300 bin liraya kadar performans (personel) desteği, 250 bin liraya kadar kira, ofis donanımı ve hammadde giderleri desteği, 30 bin liraya kadar mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği ve 20 bin liraya kadar kuruluş desteği olmak üzere toplamda 1 Milyon liraya kadar hibe desteği verildi.

Haberin Devamı

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEBden hibeyi kaptı

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

OTONOM TARIMA YATIRIM

Yapay zeka tabanlı otonom traktör kitleri ve 5.0 teknolojileri geliştiren yerli girişim Move On, 50 milyon TL değerleme üzerinden ilk tur yatırımını aldı. MOVE ON’un kurucusu Ömer Faruk KOÇ, “Devam eden ürün geliştirme ve Ar-ge çalışmalarımızla birlikte, daha ileri tarımsal yapay zeka teknolojilerini pazarla buluşturmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir tarımın geleceği için çalışmaları hızlandırarak global açılım çalışmalarına da ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Ahşap oyuncaklar yaptı KOSGEBden hibeyi kaptı

KISA... KISA... KISA...

YÜKLER BULUTTA TAKİP EDİLİYOR

Dijital lojistik şirketi Hubtic tarafından geliştirilen takip sistemi ile ihracatçı KOBİ’ler yüklerini bulut üzerinden anlık olarak takip edip, bu bilgiyi kendi müşterileri ile paylaşabiliyor. Bununla birlikte çeki listesi, ihbarnameler, taşıma faturası gibi belgelere bulut üzerinden ulaşıp, tüm sürecin raporlamasına da ücretsiz olarak erişebiliyorlar. Parça yüklerden komple taşımalara kadar tüm yüklerin taşımasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Hacim olarak küçük taşımalarda bile takip uygulamamızı devreye alarak, KOBİ’lerin ihracat süreçlerine verimlilik, şeffaflık ve hız kazandırıyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder