Murat Gülderen Antalya'da gıda şöleni
HABERİ PAYLAŞ

Antalya'da gıda şöleni

Antalya’da her yıl yerli ve yabancı lezzet ustalarını bir araya getiren ANFAŞ Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı, 29’uncu kez kapılarını açtı. 50’ye yakın ülkeden 45 bin profesyonel ziyaretçinin katıldığı fuarda 300’ün üzerinde şirket hazır bulundu. Özellikle yerli ürünler ve Türk turizminin dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıyan fuarın ihracata ciddi katkılar sunması bekleniyor.

MADE IN TÜRKİYE MÜHÜRLÜ İHRACAT

Fuara Bizim Toptan, SuperFresh markasıyla Kerevitaş, g2M ve DFU (Donuk Fırıncılık) şirketleriyle birlikte dev standlarla katılan Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Türkiye’de ürettiğimiz ürünler, dünyanın dört bir yanında ‘Made in Türkiye’ etiketiyle tüketicilerle buluşuyor. Kasım 2022 itibarıyla ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış göstererek 11.2 milyar TL olarak gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

Antalyada gıda şöleni

GIDADA ARTIŞ BEKLENMİYOR

Ali Ülker, gıda maliyetlerine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu yıl dünya ticaretini dengeleme şansımız var. Çünkü dışarıda da fiyatlar düşüyor. Fiyatlar stabil. Kuraklık tehdit oluşturmayıp girdi maliyetlerinde bir artışa neden olmazsa gıda enflasyonunda büyük artış beklemiyoruz. Et ve sütte de bir denge oluşmasını bekliyoruz.”

10 BİN KİŞİ DAHA İŞE ALACAK

2023’te 250 milyar TL ciro ve yaklaşık 10 bin kişiye ilave istihdam amaçladıklarını anlatan Ülker, şöyle devam etti: “Hedeflediğimiz bu büyümenin sürdürülebilir olması yatırımlardan geçiyor. 2023’te Türkiye’deki yatırımlarımızı 2022’ye göre yüzde 76 artırarak 4.4 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. Dünya genelinde yeni coğrafyalara yapacağımız yatırımlarla da Türk bayrağını yurtdışında daha çok sayıda fabrikada ve tesiste dalgalandırmak istiyoruz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder