Murat Gülderen Ayakkabı pazarına Şanlıurfa imzası
HABERİ PAYLAŞ

Ayakkabı pazarına Şanlıurfa imzası

Türkiye’nin büyüme hedefleri doğrultusunda cazibe merkezi kapsamına alınan Şanlıurfa, birkaç yıl içinde ayakkabı üretim üssü haline geldi. Kurulan ayakkabı sanayi bölgesine kümelenme modeliyle 20 büyük fabrika, Ar-Ge ve tasarım merkezleri inşaa edildi. 6 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlandı. Aynı zamanda en geç nüfüsa sahip iller arasında yer alan Şanlıurfa’daki gençlerin kalifiye eleman statüsü kazanması için mesleki eğitimler de hızlandırıldı. Bölgede her gün yüzlerce farklı model, sektöre kazandırılıyor.

Haberin Devamı

KİŞİ BAŞI 3 ADET

Şanlıurfa’daki en büyük yatırımcılardan biri de Lumberjack, Kinetix ve Polaris markalarına sahip Flo Group. Kurduğu fabrikada 1500 kişinin üzerinde istihdam sağlayan grup, günlük 12 bin, aylık 250 bin, yıllık 3 milyon çift ayakkabı üretiyor. Şirket, aynı zamanda Türkiye genelinden 200’ün üzerinde tedarikçiyle çalışıyor. Halihazırda Türkiye’de kişi başı ayakkabı tüketimi yıllık 3 adet. Bu durum Avrupa’da 10 adet civarında.

Ayakkabı pazarına Şanlıurfa imzası

MESLEK OKULUNDA EĞİTİM

Şanlıurfa’daki üretim üssünü basın mensuplarına gezdirirken açıklamalarda bulunan Flo Group Üst Yöneticisi (CEO) Yenal Gökyıldırım, şunları söyledi: “Kadınların iş yaşamına katılımı oldukça sınırlı olan bu bölgede onların istihdama katılımı çok kıymetli. Fabrikamızda şu anda kadın istihdamı yüzde 10’lara ulaştı, her geçen gün bu oranı artırıyoruz. Yerel yönetim işbirliği ile Şanlıurfa’da açılmasına öncülük ettiğimiz Ayakkabıcılık Meslek Yüksek Okulu’nda eğitimine devam eden gençleri de ekonomik hayata kazandırıyor ve kariyer yolculuklarında adımlarına eşlik ediyoruz.”

TABANLARA KUVVET

Şanlıurfa’da yaklaşık 250 bin metrekare alan üzerine iki adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) de kuran FLO, genel merkez, fabrika ve cadde mağazalarının enerji tüketiminin yüzde 33’ünü kurduğu bu santrallerinden sağlayacak. 20 milyon dolarlık bu GES yatırımıyla yaklaşık 18.5 ton karbon salımının da önüne geçilecek. Santrallerde bulunan 31 bin 174 panel ile bir yılda 6 bin hanenin elektriğine eş değer enerji üretilecek. Grup, güneş enerjisi santral yatırımlarına devam etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

1.4 MİLYAR TL YATIRIM

Grup, bugün 3 kıtada 30 ülkede sayıları 850’yi aşkın mağazasıyla ve 15 bin çalışanıyla hizmet veriyor. Toplam 57 milyon çift satış rakamına ulaşan şirket, 2023’te 1.4 milyar TL yatırım yaptı. Şirketin teknoloji yatırımı ise 255 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin, 2022’de 16.5 milyar TL olan cirosu 2023’te 34.1 milyar TL’ye çıktı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder