Murat Gülderen Cep oyunlarına meydan okuyorlar
HABERİ PAYLAŞ

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

OYUN SATIŞI YÜZDE 86 ARTTI

Salgın nedeniyle zamanlarının büyük kısmını evlerinde geçiren gençlerin oyun alışkanlıkları birden bire değişmeye başladı. Dijital dünyanın monotonluğundan sıkılan yüzbinlerce genç, yenilenmiş serileriyle yeni nesle hitap eden Monopoly, Pandemic, Jenga ve Trivial Pursuid gibi evde ya da bahçede ailece oynayacakları kutu oyunlarına sardı.

PayTR verilerine göre mart-nisan-mayıs döneminde bu tür oyunların satışı bir önceki yılın aynı aylarına göre, yüzde 86 arttı. Gençler, böyle bir akımın en büyük sebebini ise birlikte eğlenirken nitelikli vakit geçirmek olarak yorumluyor.

Haberin Devamı

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

STRATEJİ GELİŞTİR

Kutu oyunlarının en büyük özelliği birlikte matematiksel düşünme, sorunları çözme ve strateji geliştirme becerileri sunması. Çocukların yetişkinlerle kolaylıkla oynayabileceği bu zeka geliştirici oyunlar, eğitici oyuncak kategorisi kapsamında yer alıyor. Türkiye’de kutu oyunları pazarının 100 milyon TL civarında olduğu tahmin ediliyor.

Halihazırda bu tür oyunlarda e-ticaret sitelerinde yüzde 30’un üzerinde indirim kampanyası da başladı. Hangisini oynasam diye düşünenler için işte size dijital oyunlara meydan okuyan gelenekselleşmiş yeni nesil bazı eğlence setleri...

MONOPOLY DİJİTAL BANKACILIK

FİYATI 409 TL

1929’da icat edilen emlak alım satım temelli Monopoly oyunu bu versiyonunda kağıt parayı kaldırıp dijital bankacılık sistemine geçti. Kazanılan paralar ve arsa alım satım işlemi, kutu içinde gelen dijital banka ünitesi adı verilen makineye kodlanıyor. Yani satış işlemleri de banka üzerinden gerçekleştiriliyor. Dijital banka ünitesi ile tüm servetinizin hesabını ve takibini anlık yapabiliyorsunuz. Ayrıca sahibi olduğunuz arsaların çevresinde ne gibi fırsatların olduğunu da bankanızdan öğrenebiliyorsunuz.

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

PANDEMIC

FİYATI 299 TL

Korona salgını dönemininin en ilginç strateji oyunları arasında yer alan Pandemic’te siz ve takımınız dünyayı dolaşıp tedaviler için gerekli kaynakları bularak enfeksiyonları tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Tabi bunu belirli süreler içerisinde zamanla yarışarak yapmanız gerekiyor. Kutunun içinde 1 dünya haritası, 7 rol kartı ve piyonlar, 6 araştırma istasyonu, 6 pul, 96 hastalık küpü, 48 enfeksiyon kartı ve 59 oyuncu kartı bulunuyor.

Haberin Devamı

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

TRIVIAL PURSUIT

FİYATI 229 TL

2000’li yıllara ait tarihten sağlığa, bilim ve teknolojiden sanata kadar hemen her alanda bilgi barındırdan bu oyun renkli puan kutucukları, kartlar ve özel nesnelerden oluşuyor. 2 kişiden 6 kişiye kadar oynanan oyunda amaç kartların üzerinde yer alan konu başlıklarına göre ilgili soruyu cevaplayıp cevaplamayacağınıza karar vermek ve en çok soruyu bilerek bütün renklerdeki kategorilerden puanları toplamak.

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

JENGA

FİYATI 124 TL

Bir tür strateji oyunu olan Jenga, 54 ahşap parçadan oluşuyor ve en az iki en fazla 6 kişi ile oynanıyor. Oyunda turlar kulenin altından tahta blokları çekerek kulenin üstüne koyma şeklinde ilerliyor. Riskli parçaları çekip başarılı olursanız rakiplerinize çok zor bir pozisyon bırakmış olursunuz ancak siz de riske girmiş olursunuz. Bloğu çekerken kuleyi deviren oyuncu kaybeder ve yeni bir oyun için tekrardan kuleyi kurar.

Haberin Devamı

Cep oyunlarına meydan okuyorlar

HAFTANIN OLAYI

PS5 ÇILGINLIĞI

Merakla beklenen Sony’nin yeni oyun konsolu Playstation5 (PS5) önceki gün tanıtıldı. Cihazın biri fiziksel oyun disklerinin takılabildiği standart, diğeri ise oyunların internet üzerinden dahili hafızaya yüklenebildiği Digital Edition olmak üzere iki versiyonu bulunuyor.

8 çekirdekli, 3.5 GHz hızı destekleyen AMD Zen 2 işlemciden güç alan PS5’in grafik işlemcisinde ise yine AMD’nin RDNA 2 mimarisi yer alıyor. 8K çözünürlüğü de destekleyen konsolda 16 GB GDDR6 RAM, 825 GB SSD dahili depolama birimi bulunuyor. PS5’in satış fiyatının 499 dolardan başlayacağı öngörülüyor. Türkiye’de PS5 fiyatının 7.000 TL civarında olması bekleniyor. Cihazın ne zaman pazara sunulacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder