Murat Gülderen Cep'te kablosuz kulaklık savaşı
HABERİ PAYLAŞ

Cep'te kablosuz kulaklık savaşı

Kulaklıklar akıllanıp kablo dönemi de sona erince cep telefonu üreticilerinin en büyük rekabet alanı haline geldiler. Bunun en büyük nedeni kullanıcıların çok büyük kısmının telefonlarını kulaklıkla birlikte kullanması... Öyle ki sadece Türkiye’de yılda 14 milyon civarında akıllı telefon, 9 milyon civarında da kablolu ve kablosuz kulaklık satılıyor.

Hatta bu cihazlar artık telefon dışında otomobiller dahil akıllı olan hemen her cihazla eşleştirilebiliyor. Siri, Cortana, Alexa gibi sanal asistanlar artık doğrudan kulağınıza bağlanıyor.

Haberin Devamı

Cepte kablosuz kulaklık savaşı

Gürültü yok

Yani sesli asistan desteği ile hızlı bir metin gönderebilir, yol tarifleri alabilir ve hatta Google Translate ile başka bir dilin çevirisini öğrenebilirsiniz. Ses kalitesinde de birbirlerine meydan okuyan bu cihazların en büyük özelliklerinden biri ise dışarıdaki gürültüyü tamamen yok etmesi.

Konuşma esnasında mikrofonlar sesinize odaklandığı için olası gürültüler konuşmanızın önüne geçemiyor. Bu hafta sizin için Bluetooth 5 ile kullanılan dönemin son model ve en iyi kulaklıklarını mercek altına aldık.

Air Pods Pro

Siri’nin mesaj okuma özelliğini henüz telefonunuza kurmadıysanız kulaklığınızı kurarken bu özelliği de aktif hale getirebilirsiniz. Tek şarjda 5 saate kadar konuşma süresi sunan cihaz suya ve tere dayanıklı olarak tasarlandı.

Cepte kablosuz kulaklık savaşı

Cihazın kablosuz şarjlı kılıfı ise 24 saatten fazla dinleme ve 18 saatten fazla konuşma süresi sağlıyor. Aktif gürültü engelleme özelliği de olan bu cihazda müzik çalmak, arama yapmak ve yol tarifi almak için ‘hey siri’ diye seslenmek yeterli. 1.899 TL

Galaxy Buds

Samsung’un bu özel cihazı da iOS desteği sunduğu için Airpods’un en büyük rakiplerinden biri. Suya ve tere karşı dayanıklı olan bu kulaklık aktif hareketlerde bile kulaktan düşmüyor. Kontrollerini sağ ve sol kulak üniteleri üzerinde toplayan Galaxy Buds, sol kulak ünitesine basılı tutarak sesi azaltmanızı, sağ kulak ünitesi üzerine basılı tutarak sesi yükseltmenizi sağlıyor.

Öte yandan yine buraya uzun basılı tutarak asistan Bixby’e de ulaşabiliyorsunuz. Yeni nesil uyumlu çift mikrofon da arka plan gürültüsünü tamamen ortadan kaldırıyor. 6 saat konuşma sunan Galaxy Buds cihazdan cihaza kablosuz güç paylaşımı özelliğiyle uyumlu diğer Galaxy cihazlara bağlanabiliyor. 799 TL

Haberin Devamı

Huawei Freebuds 3

Sesi kusursuz iletmek için özel kemik ses sensörleriyle donatılan cihaz, rüzgar sesi dahil, dışarıdaki gürültüyü tamamen engelliyor. Şarkı geçişlerini dokunarak yapmayı sağlayan kulaklık, kulağınızdan çıkarıldığı an müziği de otomatik olarak durduruyor.

Cihaz, hızlı Bluetooth bağlantısının yanı sıra, doğru ses ve video senkronizasyonu da sunarak özellikle mobil ortamda video izlemeyi sevenlere de hitap ediyor. Free Buds 3, telefona olduğu gibi akıllı saatlere de eşleşebiliyor. Tek şarjda 5 saat konuşulabilen cihaz, pili bittiğinde, şarj kutusuyla beraber kolayca şarj edilebiliyor. 1.099 TL

Xiaomi Airdots Pro 2

Dokunmatik yüzeyi sayesinde medya ve iletişimle ilgili tüm sistemi kontrol edebilen bu cihaz da akıllı saatlere ve sesli asistana bağlanabiliyor. IOS cihazlarıyla da kullanılabilen cihaz, HD ses özelliği sunuyor. Kulaklık, kulaktan çıkarıldığı anda kendini durduruyor.

Haberin Devamı

Böylece ekstradan videoyu ya da çalan müziği durdurmaya gerek kalmıyor. Kulaklığı geri takmadan da müzik ya da video başlamıyor. Bu da tek şarj ile 5 saate yakın konuşma süresi sunuyor. 529 TL

Sıradaki haber yükleniyor...
holder