Murat Gülderen Çocuk koltuğu deyip geçmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

İlk bebek oto koltuğu 1984’te Avustralya’da kullanıma sunulmuştu. Rainsfords adlı şirket, bebeği çevreleyen sağlam bir plastik beşik üretmişti ve bu sadece emniyet kemeri ile destekleniyordu. Her yıl biraz daha güçlendirilen bu koltuklar teknolojik dönüşümün de etkisiyle yakın dönemde evrim değiştirdi. Olası kazalarda her yerden koruma sağlayan, tek bir tuş ile büyütülüp küçültülebilen, kendine has ses sistemi olan, kemer açıldığında alarm veren ve 360 derece dönebilen bu koltuklar aynı zamanda birçok yatış pozisyonunu da alabiliyor.

Haberin Devamı

TESTLERE DİKKAT!

Ülkemizde de zorunlu hale getirilen böylesine hayati bir ürünü almadan önce detaylı bir inceleme yapılması gerekiyor. Çünkü piyasada çarpma testlerine girmemiş, gerekli standartları almamış, ucuz diye kafaları karıştıran pek çok ürün bulunuyor.

Zaten bu testlerden geçmiş olan bebek koltuklarının herhangi bir yerinde kalite kontrol onay logolarını görebilirsiniz. En önemli konulardan birinin de kumaş olduğunu sakın unutmayın. Bu ürünlerin yıkanabilir ve yanmaya dayanıklı olmasına ayrıca dikkat edin. İşte size birkaç öneri:

KOALA SEFIX: 9 ile 25 kilogram arası çocuklar için tasarlanan ürün, tek elle ayarlanabilir 5 farklı oturma, uyku ve dinlenme pozisyonuna sahip. Merkezi ayarlı 5 noktalı emniyet kemer sistemi olan koltukta, SPS adlı yan darbe koruması da bulunuyor. Leke tutmaz, ateşe ve aşınmaya dayanıklı kumaşın kapladığı bu koltuğun fiyatı 1.599 TL.

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

KRAFT CUBE SIGNAL: 9 ay ile 12 yaş arası kullanıma uygun olan bu koltukta 4 farklı yatış ünitesi, 5 kademeli baş desteği, 5 noktalı emniyet kemeri bağlantısı, açıldığında uyarı veren kemer kilidi ve yandan gelecek darbelere karşı ekstra özel koruma bulunuyor. Koltuk, Avrupa Güvenlik Standartı olan ECE R44 sertifikasına sahip. Fiyatı 2.599 TL.

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

BESAFE FLEX FIX: Diğer oto koltuklarının yanı sıra ekstra çene ve göğüs koruması sağlayan pedlere sahip bu ürün, inovasyon ödülü aldı. Darbelere karşı baş, boyun ve iç organları koruma altında alan özel SIP+ teknolojisine sahip koltuğun kademeli yatış pozisyonları ve alev almayan özel kumaşları bulunuyor. Dünyada kabul gören ADAC testlerini geçen bu ürünün fiyatı 2.500 TL.

Haberin Devamı

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

RECARO YOUNG SPORT: Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Ford, Honda, Jaguar, Lamborghini gibi yüksek hızlı otomobil markalarının da koltuk üreticisi olan Recaro, bu alanda da oldukça iddialı. 9 ile 36 kilograma göre tasarlanan bu koltuk, ayarlanabilir 5 nokta kemer sistemine, 8 kademeli baş desteğine sahip. Darbe emici hava kabarcıklı köpük yapısıyla da öne çıkan koltuk ECER-44/04 testinden de geçti. Fiyatı 1.540 TL.

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

CYBEX SIRONA: Sıfır ile 4 yaş arası kullanılabilen bu koltuk, tek elle ayarlanabilen 7 farklı yatış pozisyonuna ve 11 adet yükseklik ayarına sahip. 360 derece dönebilen koltuğun en önemli özelliği ise fren ve çarpışma anlarında emniyet kemerinin bir anda değil, kademeli olarak gerilmesini sağlaması. Bu sistem, çarpışmanın etkisi ile öne fırlayan baş ve boyun bölümünde ani gerilime bağlı yaralanmaların önüne geçiyor. Fiyatı 6.500 TL.

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

CHICCO SEAT 4FIX AIR: Doğumdan 12 yaşa kadar kullanılabilen koltuk, bebeğin boyuna göre şekil alabiliyor. Özel Air teknolojisi ile geliştirilen kumaşları sayesinde sıcak havada terletmeyen ürün, darbelere karşı güçlendirilmiş. Çıkarılabilen güneşliğe sahip bu üründe eş zamanlı ayarlanabilen baş ve boyun desteği de bulunuyor. ECE R44 onaylı ürünün fiyatı 4.999 TL.

Haberin Devamı

Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

TEKNO TURU

  • SAP, nitelikli işgücünün gelişmesi için yürüttüğü ‘Bugünün Dijital Yetenekleri’ adlı programla Türkiye’de 8 bin 654 çocuk ve genci kodlama ile tanıştırdı. Şirket kısa sürede 3 bin gence daha ulaşmayı hedefliyor.
  • Yerli online ansiklopedi ve tartışma uygulaması LIMBUL 80 binin üzerinde içeriğe ulaştı. Kullanıcının veri de girebildiği uygulama, ‘Doğrulanmış Veri’ özelliği ile kesin bilgiye ulaştırıyor.
  • ANKER, müzik odaklı akıllı gözlüğü Soundcore Frames’i görücüye çıkardı. 4 hoparlörü olan ve suya dayanıklı gözlük, bluetooth ile telefonlara bağlanabiliyor.
  • Gözlüksüz 3D görüntü sunan ConceptD 7 SpatialLabs dizüstü bilgisayarını tanıtan ACER, geri dönüştürülmüş plastik malzemeden ürettiği Vero yeşil bilgisayar, bilgisayar kasası, monitör, fare, mousepad ve kılıfları da satışa çıkardı.

HAFTANIN OLAYI

2 YERLİ CEP DAHA

Çin merkezli cep telefonu firması TCL, Türkiye’deki üretimine aralıksız devam ediyor. Şirket, yerli modeli 20 SE’den sonra şimdi de 20E ve L7’yi satışa sundu. 32GB hafıza, 3GB RAM, 13 MP yapay zeka destekli üçlü kamera ve yüz tanıma sistemiyle gelen TCL 20E’nin fiyatı 2.399 TL olarak belirlendi. Giriş seviyesindeki TCL L7’de ise 32 GB hafıza, 2 GB RAM ve yeni nesil 8MP arka kamera bulunuyor. Yüz tanıma sistemi de olan bu cihazın fiyatı ise 1.599 TL.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder