Murat Gülderen Deniz altında tekno devrim
HABERİ PAYLAŞ

Deniz altında tekno devrim

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dalış tutkunları da su altındaki renkli dünyayı keşfetmeye hazırlanıyorlar. Dalış teknolojilerindeki son yenilikler, bu ilginin yepyeni bir boyuta taşınmasını sağlıyor. Akıllı dalış bilgisayarlarından yüksek çözünürlüklü sualtı kameralarına, LED ışıklandırma sistemlerinden su altı nagivasyonlarına kadar pek çok yeni nesil ekipman, buradaki yaşamı daha fantastik kılıyor. Dalış güvenliğini de artıran yılın trend cihazlarını sizler için inceledik.

Deniz altında tekno devrim

SUBLUE NAVBOW

Bu akıllı su altı scooter’ı, dalgıçların su altında daha hızlı ve daha kolay hareket etmelerini sağlıyor. Böylece dalgıçlar, daha fazla alan keşfederken daha az yoruluyorlar. 40 metre derinlikte dahi çalışabilen cihazın 60 dakika pil ömrü bulunuyor. Tüm aksiyon kameralarıyla uyumlu olan scooter, elden kaçırıldığında ise direkt su yüzüne çıkıyor. Fiyatı 56.000 TL.

Haberin Devamı

Deniz altında tekno devrim

SUUNTO D5 ALL

Aynı zamanda akıllı saat olan bu dalış bilgisayarı, derinlik, zaman, basınç, sıcaklık ve kalan gaz miktarı gibi hayati verileri izlemeye yardımcı oluyor. Pusulası da olan ve tam şarjda 12 saat kullanılabilen cihaz, kablosuz bağlantı özelliği sayesinde veri aktarımı da yapabiliyor. Fiyatı 20.000 TL.

Deniz altında tekno devrim

PEREGRINE TX

Bu da yine dalgıçlar için tasarlanmış özel bir su altı GPS sistemi. Yani su altında bile konumunuzu hassas bir şekilde takip etmenizi sağlıyor. Cihaz, derinlik ölçümü, gerçek zamanlı gaz basıncı ve dekompresyon hesaplama dahil olmak üzere çeşitli özellikler sunuyor. Cihazın iz paylaşımı özelliği sayesinde dalış izlerinizi arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Yurtdışı fiyatı 20 bin TL.

Deniz altında tekno devrim

SOLA VIDEO 2500 PRO

Dalış tutkunları için özel tasarlanmış olan bu projektör, 2500 lümen ışık gücüne sahip. Cihaz, 5700 Kelvin (K) gün ışığı beyazı ve 3000 K sıcak beyaz olmak üzere iki farklı renk sıcaklığı seçeneği sunuyor. Bu sayede su altındaki renkler daha doğru ve doğal bir şekilde görülebiliyor. Tek şarjda 2 saat yüksek modda çalışabilen cihazın fiyatı 900 TL.

Deniz altında tekno devrim

GOPRO HERO11

Saniyede 60 kare hızında 5.3K çözünürlükte video çekebilen 27 MP’lik bu kamera, geliştirilmiş HyperSmooth 5.0 sabitleme özelliği ile sarsıntısız ve akıcı görüntüler sunabiliyor. 10 metre derinliğe dayanıklı cihaz, farklı lenslerle de kullanılabiliyor. Wi-Fi özelliğine de sahip cihazın fiyatı 14.000 TL.

Haberin Devamı

Deniz altında tekno devrim

OCTOMASK FRAMELESS DIVE MASK

Bu maske, tüm GoPro modelleriyle uyumlu olup, iki pencereli tasarımı sayesinde reçeteli lensler için de ideal. Cihaz, düşük hacimli tasarımı sayesinde su altındaki hareket kabiliyetinizi artırıyor ve yumuşak silikon eteğiyle yüzünüze tam olarak oturuyor. Fiyatı 3.000 TL.

HAFTANIN OLAYI

Deniz altında tekno devrim

3’E KATLANAN CEP TANITILDI

Çin merkezli teknoloji üreticisi TCL, rahatlıkla kullanılabilen dünyanın ilk 3’e katlanan telefonunu geliştirdi. Cihaz, tamamen açıldığında, 7.85 inçlik tablete dönüşüyor. 3D yüz tanıma özelliğini destekleyen cihazın kısa sürede seri üretimine geçilmesi bekleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder