Murat Gülderen Deprem çantası için powerbank rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Deprem çantası için powerbank rehberi

TELEFON ŞARJI DOLU OLMALI

İki büyük deprem felaketinin ardından deprem çantasının hayati önemi bir kez daha ortaya çıktı. Olası bir afette enkaz altında veya dışarıda sizi en az 72 saat idare edebilecek aperatif yiyecek ve içecekler dışında çantada el feneri, düdük, küçük bir radyo ve birkaç yedek pil bulundurmak gerekiyor. Bunun yanında iletişim sağlamak için telefon ve telefona güç sağlayan powerbank sistemleri hayati önemde.

Göçük altında binlerce kişinin konumlarını ve durumlarını telefonlarıyla bildirdiklerine şahit olduk. O nedenle yatmadan önce telefonlar yüzde 100 şarj edilmeli. Telefon kişinin yanında olmalı. Telefon şarjı yaklaşık 10 saat bağlantı kurmayı sağlıyor. Sonrasında ek güç için mutlaka powerbank cihazları da deprem çantasında yer almalı.

Haberin Devamı

HIZLI VE GÜÇLÜ OLMASI ŞART

Piyasada yüzlerce çeşit powerbank olmasına rağmen bunların pek çoğu verimli olamıyor. Güçleri düşük olduğu için bir telefonu şarj etmeleri 6-7 saati bulabiliyor. O nedenle en hızlı şekilde şarj sorununu çözen bazı yeni nesil powerbank’leri araştırdık. Burada bakılması gereken ilk şey, cihazın mAh (mili amper saat) değeridir.

Bu değer, pilin şarj kapasitesini yani pilin içinde depolanan elektrik miktarını gösterir. Burada gücün en az 10 bin mAh olmasında fayda var. Diğer önemli nokta ise powerbank’in güç giriş ve çıkışlarıdır. Burada da amperi güçlü olan cihazları tercih etmeniz gerekiyor. Amperi güçlü cihaz hızlı şarj eder. Tabi burada telefonunuzun da hızlı şarj özelliğini desteklemesi gerekiyor. Bir de powerbank’e entegre şarj kablosu olması çok önemli. İşte birkaç öneri…

MCDODO MC-8640: Kablosuz şarjı destekleyen ve aynı anda üç cihazı birden hızlı şarj edebilen bu cihaz, 20000 mAh pil gücüne sahip. Tam kapasitedeyken bir telefonu en az 5 kez doldurabilen ve dahili Magsafe şarj sistemine sahip cihazın fiyatı 1.499 TL. Cihaz, kısa devre, akım artışı, voltaj, şarj deşarjı gibi sorunlara karşı 9 koruma katmanına sahip.

DEXMON: 50000 mAh güneş enerjili hızlı şarj özellikli bu cihazın aynı zamanda led feneri de var. 4 USB çıkışı olan cihazın fiyatı 899 TL.

Haberin Devamı

XIAOMI REDMI: 20000 mAh gücündeki taşınabilir hızlı şarj cihazının 3 USB çıkışı var. Tek dolumda bir telefonu ortalama dört kez şarj edebilen cihaz, aynı anda iki farklı telefonu ya da tableti doldurabiliyor. Bu cihazın fiyatı ise 649 TL.

BUSEUS BIPOW: Aynı anda birden fazla telefonu şarj edebilen 20000 mAh pil gücüne sahip cihaz ile telefonunuzu 5-6 kez hızla doldurabilirsiniz. Cihaz, 2 adet 18W USB çıkışına, 1 adet 18W mikro USB girişine ve 1 adet 18/20W TYPE-C giriş/çıkış bağlantı noktasına sahip. Fiyatı 874 TL.

LINKTECH WIRELESS: Kablolu ve kablosuz bu hızlı güç bankası 10000 mAh’lik güce sahip. 3 cihazı aynı anda şarj edebilen powerbank, Type-c arayüzü ile maksimum 20W, USB çıkışı ile 18W ve Wireless arayüzü ile 15W güç aktarımında bulunabiliyor. Fiyatı 859 TL.

ANKER POWERCORE SELECT: 2 USB-A bağlantı noktası olan bu 20000 mAh’lik cihaz da aynı anda iki cihazı hızlı şarj edebiliyor. Cihaz, iPhone 8’e 7 gün, Galaxy S10 ve iPhone XS’e 5 gün yetecek gücü karşılıyor. Fiyatı 999 TL.

Haberin Devamı

SAMSUNG EB-P3300X: 4 saat şarj süresi ve aynı anda iki cihazı şarj edebilme özelliğine sahip bu cihaz 10000 mAh güce sahip. 25 W hızlı şarj teknolojisiyle donatılmış cihazda Type-C ve USB A bağlantıları bulunuyor. Fiyatı 630 TL.

TEKNO TURU

  • Ailesinden ve tanıdıklarından haber alamayanlar için yakinimibul.net adlı platform kuruldu. Sürekli güncellenen bu sitede, yaralanan vatandaşların hangi hastanede oldukları görülebiliyor.
  • Online Psikolog ve AHBAP Derneği, depremzedelerin ruhsal sağlığına destek olmak için ücretsiz online terapi hizmeti sunmaya başladı. Hizmetten yararlanmak için onlinepsikolog.com/psikolojik-destek adresinden kod alınması gerekiyor.
  • KALACAKYER.ORG adlı platform, kalacak yeri olmayan depremzedelerin gönüllü olarak evlerini açan insanları harita üzerinden görmesini sağlıyor. Ayrıca WhatsApp üzerinden iletişime geçerek kalacak yeriniz olduğunu buraya belirtebilirsiniz.
  • Depreme karşı ‘düdüğüm’ uygulamasını indirmek kritik önem taşıyor. Uygulama acil durumlarda düdük sesi çıkartarak konumunuzun belirlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda önceden belirlediğiniz iki numaraya mesaj atıyor.
  • BrIdgefy adlı uygulama, deprem, afet ve acil durumlarda internet erişiminiz olmadığında, Bluetooth ve konum servislerinizi açarak yakınlarınıza 100 metreye kadar çevrim dışı mesajlar göndermenizi sağlıyor.
  • Find My Kids, depremlerin ardından endişeleri artan anne babalara yardımcı olmak için, çocuklarının konum ve aktivite bilgilerini takip edebilecekleri mobil uygulamasını ücretsiz olarak kullanıma sundu.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder