Murat Gülderen Efsane oyunlar Beyazperde'de
HABERİ PAYLAŞ

Efsane oyunlar Beyazperde'de

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar ya da konsol oyunları öylesine gerçekçi grafiklerle donatılıyor ki kendinizi oyun esnasında bir filmin başrolü gibi hissediyorsunuz. Bu durum, elbette başta Hollywood olmak üzere pek çok film yapımcısının gözünden kaçmıyor. Asıl hedef de Z kuşağı olunca film sektörü oyunlardan ciddi derecede ilham alıyor ve buralardan uyarlanan filmler günden güne hızla artıyor. Bu işbirliği aynı zamanda senaryo kıtlığından kısır döngü içerisine giren dizi ve film sektörünü de kısa sürede ayağa kaldırdı. İşte oyundan filme uyarlanan o meşhur yapımlardan bazıları...

Haberin Devamı

RESIDENT EVIL RACCOON

Film, yine video oyununda olduğu gibi zombiler ve insanlar arasındaki savaşı anlatıyor. Raccoon City şehri zombiler tarafından tutsak alınıyor, insanlar da bu şehri zombilerin elinden almak için pek çok farklı çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Efsane oyunlar Beyazperdede

WEREWOLVES WITHIN

Kurt adamlar tarafından saldırıya uğrayan küçük bir kasabadaki insanların yaşadıklarını konu ediniyor. Büyük bir kar fırtınasının ardından izole edilen kasabada, insanlar kurt adamların etkisiz hale getirilmesi için büyük bir mücadeleye girişiyor.

TOMB RAIDER

Daha önce Angelina Jolie’nin canlandırdığı filmde bu sefer başrolde Alicia Vikander bulunuyor. Televizyon ekranlarında da izleyiciyle buluşan film, babasının ortadan kayboluşunun gizemini çözmeyi çalışan Croft’un aksiyon dolu macerasını konu alıyor.

Efsane oyunlar Beyazperdede

THE WITCHER

Yalnız bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt, insanların yaratıklardan daha kötü olabildiği bir dünyada kendine yer edinmeye çalışmaktadır. Ancak kader, onu güçlü bir büyücüye ve tehlikeli bir sır saklayan genç bir prensese doğru savurur.

RAMPAGE BIG MEETS BIGGER

Primatolog Davis Okoye, doğumundan beri bakımıyla ilgilendiği zeki bir goril ile arasında inanılmaz bir bağ kurar. Hayvan, uygulanan yanlış bir deney sonucu korkunç bir canavara dönüşür. Konu ile ilgili araştırma yapıldıkça, benzer şekilde dönüştürülmüş birçok yırtıcı hayvan keşfedilir. Davis, bunları kurtarmak için harekete geçer.

LEAGUE OF LEGENDS ORIGINS

Haberin Devamı

Dünyayı kasıp kavuran ve e-spor arenasının en iddialı oyunlarından League of Legends’ın başlangıçtan bugünlere nasıl geldiğini anlatıyor. Belgesel tadındaki filmde epey deneyimsiz olan bir ekibin böylesine efsaneleşen bir oyunu ortaya çıkarmasındaki sırlar irdeleniyor.

BU PROJELER DE YAPIM AŞAMASINDA

Birçok platform için oyunlardan uyarlanan 30’dan daha fazla film ve dizi de yapım aşamasında. Onlardan bazıları ise şöyle:

  • Call of Duty
  • Gears of War
  • Ghost of Tsushima
  • Gran Turismo
  • Mass Effect
  • Horizon Zero Dawn
  • Metal Gear Solid

HAFTANIN OLAYI

BAVUL MOTOSİKLET

vBavul büyüklüğünde katlanabilir elektrikli motosiklet Icoma Tatamel görücüye çıktı. 50 kg’lık araç, sıfırdan tam doluluğa 3 saatte şarj oluyor, yaklaşık 30 kilometrelik bir menzil sunuyor ve saatte 40 km hız vadediyor. vAraç, kapalı konuma getirildiğinde ise tıpkı bavullarda olduğu gibi iki küçük tekerlek ortaya çıkıyor ve manuel olarak hareket ettirilebiliyor.

Efsane oyunlar Beyazperdede

TEKNO TURU

  • ASUS, dünyanın ilk gözlüksüz izlenebilen 3D OLED teknolojili ekranı ‘Spatial Vision’ı duyurdu. Kullanıcılar burada gözlüksüz şekilde 3D film izleyebiliyor ve 3D oyun oynayabiliyor. Tek tuş ile 2D ve 3D arasında da geçiş yapılabiliyor.
  • Temizlik, nakliyat, tadilat ve sağlık gibi alanlarda hizmet veren Armut.com, yılı yüzde 328 büyüme ile kapattı. Gelecek yıl 14 ülkede faaliyet gösterecek platformun, 12 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.
  • Yurtiçi Kargo, Ankara’da otonom bir drone ile Türkiye’nin ilk kargo teslimatını gerçekleştirdi. Şirketin Genel Müdürü Fatih Önyol, “Sürecin son kullanıcıya hizmet verme noktası yasal olarak mümkün olduğunda hazır olacağız” dedi.
  • TCL, konuşmaları otomatik olarak algılayarak çeviri yapan, hareket ettikçe yakındaki önemli noktaları gösteren ve mesaj ve çağrı bildirimleri alan gözlüğü Ray Neo X2’yi tanıttı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder