Murat Gülderen Emekliye para kazanma rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Emekliye para kazanma rehberi

Emekli olma hayalini gerçekleştiren milyonlarca kişi, hem boş zamanını daha iyi değerlendirmek hem de çocukları varsa onların eğitim ya da yuva kurma ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için çalışmaya devam etmek ister. Ancak emeklilerin iş bulma şansı, hele de bu salgın döneminde gençlere göre çok daha zordur. ‘Peki bu işin bir formülü yok mu’ diyenler için bu haftaki yazımızda dijital dünyanın emeklilere sunduğu sınırsız imkanları ele aldık. Evinizde oturarak uzman olduğunuz işi yapmanız için sadece interneti kullanabilmeniz yeterli.

Haberin Devamı

NE İSTERSENİZ

Mühendis, bilişimci, otomotivci, sanatçı, şair ve çevirmen gibi hangi alanda uzman olursanız olun, tecrübelerinizle ilgili makaleler, şarkı sözleri ve kişiye özel masallar yazarak, çeviri, dublaj ya da seslendirme yaparak, sanatsal tablo, hediyelik eşya, logo ve web siteleri tasarlayarak para kazanabilirsiniz. Bunun için Bionluk ve Sadeceon gibi güvenli platformları kullanabilirsiniz. Buralarda yapacağınız tek bir işten bile 1.000 TL’yi aşan ücretler alabilirsiniz.

’FARKLIYIM’ DİYORSANIZ!

Youtuber olmanın yaşı yok. En yaşlı Youtuber olan Hindistanlı Andhra Pradesh Mastanamma, tam 107 yaşında hayatını kaybetmişti. ‘Ben kimsenin yapamadığı içerikler üretebilirim’ diyorsanız, muhakkak bir Youtube kanalı açmalısınız. Youtube’a her ay 2 milyar kullanıcı giriş yapıyor ve her dakikada bir ortalama 500’den fazla video yükleniyor. Ancak bu işten para kazanmanız için en az 1000 abone sayısına ve videolarınızın 4000 saat izlenme süresine ulaşması gerekiyor. Zaten bu rakamları geçince de yavaş yavaş ünleniyorsunuz.

DANIŞMANLIK YAPIN

Evden çıkmadan kolaylıkla yapılabilecek bir başka meslek ise danışmanlık. Bunda ciddi bir uzmanlık gerekiyor. Özellikle reklamcılık, basın danışmanlığı, metin yazarlığı, peyzaj, iç mimari, satış, pazarlama, sosyal güvenlik, muhasebe, sigortacılık, finans ve dergi-kitap yayıncılığı gibi alanlarda her zaman danışmana ihtiyaç duyuluyor. Uzmanlık alanınıza göre bu tür şirketlerle direkt iletişime geçerek ya da mesleki kariyerinizle ilgili ekstra bir blog sitesi, Instagram, Facebook ve Twitter hesabı açarak sesinizi duyurabilirsiniz.

Haberin Devamı

ONLINE KURS

Türkiye’de kurulan ve şu an dünyanın en büyük online kurs platformlarından biri haline gelen Udemy, kişilerin dünyanın herhangi bir yerinden, istedikleri herhangi bir konuda ders almalarına ya da eğitim vermelerine olanak sağlıyor. Eğitmenler, uzman oldukları konularla ilgili video veya yazılı içeriği bu platformda paylaşıp satabiliyor. Udemy an itibarıyla 30 milyondan fazla öğrenciye ve 60’ın üzerinde dilde 50 bin öğretim görevlisine sahip.

E-KİTAP YAZIN

Bunca yıllık iş yaşantınızdan sonra uzmanlaştığınız alanlarda kendi e-kitabınızı yazarak, internetten satışını yapabilirsiniz. Öyle ki bazı kısa ama ilginç başarı öyküleri bile romanlardan çok daha etkili olabiliyor. Bu türden kitap yazma ile ilgili tüm teknik detaylar da internetten kısa bir araştırmayla önünüze geliyor. Eserinizi tamamladıktan sonra kitabınızın türüne hitap eden internet sitelerine ya da sosyal medya platformlarına düşük bütçelerle ilan da verebilirsiniz.

Haberin Devamı

KADINLARA ÖZEL

Turkcell, kadınların ekonomideki gücünü göstermek, ilgilendikleri alanlarda onları eğitimlerle ustalaştırmak ve kişisel gelişimlerine destek olmak adına ‘Bizce’ uygulamasını geliştirdi. Uygulamada ‘Kadın Ustalar’ ve ‘Bizim Pazar’ gibi birçok kategori yer alıyor. Kadın Ustalar kategorisinde tesisat, tamir, montaj, ilaçlama gibi 45 farklı meslek dalında eğitimler veriliyor. Bizim Pazar’da ise evden üretim yapan kadınlar el emeği ürünlerini satışa çıkarırken, kullanıcılar da dilediği ürünü güvenle satın alabiliyor.

HAFTANIN OLAYI

IPHONE 12 SURPRİZİ

Kısa bir süre önce mobil işletim sistemi iOS’un son versiyonu olan iOS 14’ü tanıtan Apple’ın eylül ayında gelmesi beklenen iPhone 12 telefonuyla ilgili sızıntılar da devam ediyor. Son iddialara göre iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri 5G’yi destekleyecek ve güçlerini 5 nm A14 bionic işlemciden alacak. iPhone 12’de 5.4 inç, 12 Max’te, 12 Pro’da ve Pro Max’te 6.1 inç OLED ekran yer alacak. iPhone 12 ve iPhone 12 Max 4 GB RAM, 12 Pro ve Pro Max ise 6 GB RAM kapasitesine sahip olacak. iPhone 12 ve 12 Max 256 GB, iPhone 12 Pro ve Pro Max’in ise 512 GB depolama alanıyla piyasaya çıkacağı sızıntılar arasında yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder