Murat Gülderen En hızlı olma taktikleri
HABERİ PAYLAŞ

En hızlı olma taktikleri

Koronavirüs nedeniyle milyonlarca kişinin evlerine kapanarak iş yaşamını ve eğitim sürecini bu şekilde devam ettirmesi, internet tüketimini yaklaşık yüzde 50 artırdı. Bu artışla birlikte hem dünya genelinde hem de Türkiye’de son günlerde kullanıcılar internet hızlarının düştüğünden şikayet eder hale geldi. Çünkü yoğunluktan dolayı dünyanın ortalama indirme hızı mobil internette 31.61 Mbps’ten 30.57 Mbps’ye, sabit internette ise 75.39 Mbps’den 74.64 Mbps’ye indi.

Basit dokunuşlar...

Ancak evde yapılacak birkaç ufak düzenleme ile ofisinizdeki gibi etkili çalışmanın yolunu bulabilirsiniz. Örneğin işe SpeedTest.net sayfasına girerek internet hızınızı kontrol ederek başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer çok düşük bir hızla karşı karşıya kalıyorsanız, mutlaka servis sağlayıcınızla bağlantı kurup, test yapılmasını talep edebilirsiniz. Bu zorlu süreçte uluslararası ağ teknolojileri şirketi Zyxel de evde internet hızını artırmanın bazı püf noktalarını açıkladı.

En hızlı olma taktikleri

Modemi iyi yere kurun

Evde kullandığınız modemin konumu, ağ performansınızda büyük bir rol oynar. O nedenle cihazınızı evinizin en açık ve merkezi bir yerinde konumlandırın. Ayrıca modem veya router üzerindeki antenleri, ekstra bir kablosuz yayın bölgesi elde etmek için hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca modeminiz eski örneğin 802.11b/g/n ise bunun bir üst modeline geçmelisiniz. Yeni teknoloji, veri transfer hızını 3 kat daha artırır.

Ağınızı kilitleyin

Ağ güvenliği, performans için önemlidir. Davetsiz misafirlere karşı önlem alın. Kullandığınız Wi-Fi’a siz farkında olmadan bir başkası da dahil olabilir. Örneğin, apartmanınızdaki komşunuz sizin ağınıza bağlanabilir ve haberiniz olmadan HD filmler indirebilir. Bu duruma engel olmak için Wi-Fi ağınız için WPA2 koruma ayarlarını aktif edin.

Menzili genişletin

Evlerde modem veya router genelde salonda konumlandırıldığı için; ebeveynler burada çalışırken internet erişiminde sorun yaşamayabilir. Ancak kendi odalarından online olarak derse katılan öğrenciler, zaman zaman bağlantı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Böylesi durumlarda bir kablosuz ağ genişletici ile evdeki kapsama alanını genişletebilirsiniz.

Haberin Devamı

En hızlı olma taktikleri

Eviniz dubleks ise...

Eviniz dubleks ya da ofisiniz 3 katlı ise Wi-Fi sinyallerinin her noktaya ulaşması zor olabiliyor. Bunun için ekstra ev ağı çözümleri var. Bu tür cihazlarla kapsama alanını çok daha fazla genişletebilirsiniz.

Örneğin ultra yüksek hızda ve güvenli internet erişimi için Zyxel Multy U Mesh Wi-Fi sistemini tercih edebilirsiniz. Bu cihaz, 550 metre kareye kadar kapsama alanında eşit hızda performans sunabiliyor.

Tarayıcıyı güncelleyin

Güncel olmayan bir web tarayıcı hem güvenlik, hem de hız açısından sorun çıkarabiliyor. Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox ya da Opera fark etmeksizin web tarayıcınızı her daim en güncel sürümde tutmaya özen gösterin. Ayrıca Web tarayıcılarda zaman içinde şişen önbellek, herhangi bir internet sayfalarına erişimde sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle ‘ayarlar’ üzerinden önbelleği temizlemeyi ihmal etmeyin.

Haftanın olayı: 30 bin TL'lik cep telefonu anında tükendi

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu Mate Xs Türkiye’de 7 Nisan’da 30 bin TL’den satışa çıkmıştı. shop.huawei. com/tr’de satılan cihazın ilk stokları 1 gün sonra tükendi. Sitedeki ‘bana bildir’ düğmesine tıklatarak ürün yeniden stoklara girdiğinde haberdar olmak mümkün oluyor.

Haberin Devamı

5G’yi destekleyen cihazın katlanmış hali 6.6 inç ana ekrana ve 6.38 inç ikincil ekrana sahip. Cihaz, tam açıldığında ise 8 inçlik bir tablet haline geliyor. Leica Quad Kamera sistemiyle donatılan telefonda, 40 MP ana kamera, 16 MP ultra geniş açılı kamera, 8 MP telefoto kamera ve 3D derinlik algılama kamerası yer alıyor.

İkincil ekranı selfie çekimleri için kullanabilen telefon, iki uygulamanın yan yana görüntülenmesini ve birbiriyle etkileşim kurmasını sağlayan Çoklu Pencere özelliğini de destekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder