Murat Gülderen Erteleme hastalığına dijital çözümler
HABERİ PAYLAŞ

Erteleme hastalığına dijital çözümler

İşleri erteleme hastalığı, çağın en büyük sorunları arasında gösteriliyor. Öyle ki çoğu kişi işlerini son dakikaya bırakmadan konsantre olamadığını söylüyor. Uzmanlara göre bunda en büyük etkenler, teknoloji bağımlılığına bağlı olarak motivasyon eksikliği, çabuk sıkılma, çalışma ortamının sürekli değişmesi (hibrit çalışma), günlük yaşamın getirdiği stres, psikolojik ve duygusal durumlar olarak sıralanıyor. Bu durum doğal olarak profesyonel yaşam üzerinde başarı ortalamasını sürekli aşağı çekiyor.

Haberin Devamı

Erteleme hastalığına dijital çözümler

ZAMANI VERİMLİ KULLANMA SİSTEMİ

Erteleme alışkanlığının hızla arttığını fark eden pek çok yapay zeka şirketi, bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bazı çözümler geliştirmeye başladı. Bu yenilikçi araçlar ve yaklaşımlar, verimliliği artırabildiği gibi, zaman yönetimini de düzene sokabiliyor. Bu yazımızda size yardımcı olacak söz konusu bazı araçları önünüze getirdik. Ancak bu sistemler ile yine beklenen performansı sağlayamıyor ve planladığınız işleri zamanında yapamıyorsanız muhakkak bir profesyonel destek almanız gerekiyor. Çünkü sorun psikolojik tedaviyi gerektiriyor olabilir. İşte yapılacak işleri en iyi şekilde yönetmeyi ve üretkenliği artırmayı sağlayan platformlar...

Erteleme hastalığına dijital çözümler

POMODORO

Bu uygulama, 25 dakika çalışma ve 5 dakika mola tekniğini uyguluyor. Yapmanız gereken, görevinizi uygulamaya yazmanız ve zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlamanız. Ardından 5 dakika süren bir mini mola veriyorsunuz. Kişisel gelişim uzmanı Francesco Cirillo tarafından geliştirilen bu tekniği halihazırda yüzbinlerce kişi kullanıyor. Ücretsiz olan uygulama, gelişiminizi de size rapor ediyor.

HEADSPACE

Stres, genel kaygı, anksiyete, gerilim, öfke, uykusuzluk, asabiyet gibi sorunlar için rehberli meditasyonlar sunan bu uygulamada, kendinize uygun programları seçerek motive olabiliyorsunuz. Uygulama, algıyı ve yaratıcılığı geliştirmeye yardımcı olurken işleri erteleme alışkanlığınız da yavaş yavaş kaybolabiliyor.

Erteleme hastalığına dijital çözümler

ODAKLANMAK İÇİN

Psikolog ve nörobilim uzmanlarının beyin jimnastiği amaçlı geliştirdikleri bu uygulama, hafıza, konsantrasyon, koordinasyon, görsel algı ve mantıksal akıl yürütme gibi becerileri harekete geçiren 25’ten fazla oyun sunuyor. Uygulama, haftalık ve aylık olarak ne kadar geliştiğinizi size grafikler halinde rapor ediyor.

Haberin Devamı

Erteleme hastalığına dijital çözümler

MICROSOFT TO DO

Kullanıcılara görevlerini kolayca oluşturma, düzenleme ve kategorize etme imkanı sunan bu uygulama, tamamen işe odaklanmak için geliştirildi. İş planı önerileri de ortaya koyan, görevleri önem ve saatine göre belirli bir tarih ve saatte hatırlatan uygulama ile iş hayatınıza ciddi bir yön verebilirsiniz.

Erteleme hastalığına dijital çözümler

DİJİTAL DENGE

Dijital bağımlılıktan kaynaklanan erteleme sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik geliştirilen Dijital Denge uygulaması, sizin en çok dikkatinizi dağıtan uygulamaları tespit ediyor. Sonra bunları tek bir dokunuşla durdurmanızı sağlıyor. Ayrıca otomatik odaklanma modunu otomatik açmak üzere programlayabilir, işinizi kafanız rahat bir şekilde, ertelemeden yapabilirsiniz.

Erteleme hastalığına dijital çözümler

MUTLU MESAJ

Geçen yıl Nur Ersan ve Faik Yılmaz tarafından kurulan yapay zeka destekli mutlu mesaj uygulaması, kullanıcısını her an motive etmek üzere kurgulandı. İçeriğinde onlarca kategoriden oluşan ilham verici sözler ve alıntılar barındıran uygulama, önce sizinle düzenli olarak etkileşime geçerek duygusal durumunuzu anlıyor. Ardından da ruh halinize göre size gerekli olan motivasyon desteğini veriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder