Murat Gülderen Golfte 5 milyar dolar fırsatı
HABERİ PAYLAŞ

Golfte 5 milyar dolar fırsatı

Turizm yatırımcısının en büyük destekçilerinden biri olduklarına dikkat çeken Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye’nin golf turizminden çok az kazandığını söyledi. Antalya’da düzenlenen Resort Turizm Kongresi öncesi soruları yanıtlayan Ateş, “Türkiye’deki golf sahaları İspanya ve Portekiz’den çok daha fazla ve güzel olmalarına rağmen, onlar golften yıllık 5-6 milyar dolar kazanırken, biz 500 milyon dolar kazanıyoruz. Potansiyeli çok iyi değerlendirmeliyiz. Tanıtıma ihtiyaç var” dedi.

CEO'LAR DİZİ İZLİYOR

Haberin Devamı

Türkiye’nin tanıtımında dizilerin ne kadar etkili olduğuna bizzat şahit olduğunu ifade eden Hakan Ateş, şunları söyledi: “Dubaili olsun Avustralyalı olsun İngiliz olsun, konuştuğum ne kadar üst düzey yönetici (CEO) varsa, aileleriyle birlikte Türk dizileri izliyor. Laf arasında bana ‘Diriliş Ertuğrul’u izledin mi’ diye soranlar oluyor. Yani diziler Türkiye’ye olan merakı büyük ölçüde artırıyor. Buna Latin Amerikalılar da dahil.”

NOTLAR ADİL DEĞİL

Kredi derecelendirme kuruluşları tarafından Türkiye’nin kredi notunun, ‘yatırım yapılabilir’ derecesinin 4 puan altında bulunduğunu vurgulayan Ateş, “Ufacık bir Sırbistan ekonomisini ele alın; sanayi çeşidi vesaire hiçbir şey yok ama yatırım derecesinin 1 puan altında. Türkiye’nin; borcunun yüzde 80’ini ödemeyen Yunanistan ile aynı derecede olması da adil değil. Türkiye’nin hak etmediği bir dereceyle uğraşıyoruz” dedi.

KOBİ’LER CANDIR

Dünyada büyümenin yavaşladığını ve Türkiye’nin gelecek yıl büyümesinin hızlanmasının beklendiğini belirten Ateş, kamu bankalarından sonra en çok kredisini artıran bankanın DenizBank olduğunu söyledi. Ateş, “KGF meselesini ‘memleket görevi’ olarak görüyoruz. Orada 3-5 kuruş zararı da göze alsanız, günün sonunda KOBİ’yi ayakta tutarsanız, ticari hayatı ayakta tutarsınız. Biz Nefes 1 ve Nefes 2 kredi programlarında tek özel sektör bankası olmanın gururunu yaşadık” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder