Murat Gülderen Görme engelli çocuklar hayallerini kodlayacak
HABERİ PAYLAŞ

Görme engelli çocuklar hayallerini kodlayacak

SETLER HAZIR

Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Engelsiz Eğitim’ programı kapsamında artık görme engelli öğrenciler de robotik kodlama eğitimi alabilecek. Program için ‘Braille’ (görme engelliler için geliştirilen alfabe) ile etiketlenmiş robotik kodlama setleri hazırlandı.

DÜNYADA BİR İLK

Gaziantep’teki Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) açılan ‘Zeka Gücü’ sınıfında yapılan törenle ilk grup Engelsiz Eğitim öğrencisine setler dağıtıldı.

Haberin Devamı

Görme engelli çocuklar hayallerini kodlayacak

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şimdiye kadar açtıkları Engelsiz Eğitim sınıflarının, 55 kentteki 111 okulda 50 bin öğrenci ve ailesine ulaştığını belirterek, “Engelsiz Eğitim programımız kapsamında dünyada bir ilke imza atıyoruz” dedi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ

Turkcell’in tüm sosyal sorumluluk çalışmalarının odağına teknolojinin ‘fırsat eşitleyici’ gücünü koyarak, herkesin bilgiye erişimde eşit olanaklara sahip olmasını hedeflediklerini belirten Murat Erkan, “Özellikle toplumdaki dezavantajlı bireylerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılım göstermelerine destek olmak adına çok sayıda projeye imza attık” dedi.

HEDEF 1000 ÖĞRENCİ

Yüzlerce görme engelli öğrencinin kendilerine özel hazırlanan setler sayesinde robotik kodlamayı öğrenmeye başlayacağını söyleyen Erkan, “Bu robotik kodlama setleri, Türkiye genelindeki Engelsiz Eğitim sınıflarında kullanılmaya başlanacak. Yılsonuna kadar setlerle 1000’e yakın öğrenci kodlama eğitimi alacak” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder