Murat Gülderen Gözüm üstünde çocuğum
HABERİ PAYLAŞ

Gözüm üstünde çocuğum

Çocuğunuz okula ya da dışarıda oyun oynamaya gittiğinde onu her an takip edeceğiniz cihazların boyutları küçülürken güçleri daha da arttı. Artık bekleme ve şarj süreleri 20 günlere kadar çıktığı gibi gerçek zamanlı ortam sesleri de çok daha net dinlenmeye başlandı. Anlık konumlarda en ufak bir şaşmanın yaşanmadığı bu cihazların fiyatları ise 250 ile 2000 TL arasında değişiyor. SOS acil çağrı tuşu özellikleri sayesinde de hemen yakınlara ve güvenlik güçlerine haber veren bu cihazlar sayesinde gözünüz arkada kalmayacak.

Haberin Devamı

MİNİ A8: Kibrit kutusunun yarısı kadar bir büyüklüğe sahip GPS özellikli bu cihaz, en az 100 SMS’li internet paketi olan SIM kart ile çalışıyor. Konum bilgisi almak istediğinizde telefonunuzdan ‘Dw’ yazarak cihazdaki SIM karta kısa mesaj göndermeniz gerekiyor. Ayrıca ‘Hm1’ yazıp ikinci bir kısa mesaj göndererek cihazın ortam dinleme özelliğini de aktif hale getirebiliyorsunuz. SOS acil çağrı tuşu da olan cihaz, böyle bir durumda hemen tanımlı numaraları aralamaya başlıyor. 12 güne kadar bekleme süresi olan cihazın fiyatı 248 TL.

Gözüm üstünde çocuğum

GF-10: Gerçek zamanlı GPS’li konum takibi yapan bu ultra mini cihaz SIM kart ile çalışıyor. Ortam dinleme, ses kaydı, ses kontrolü ve geri arama yapan cihaz, yüksek çözünürlüklü silikon mikrofonlarıyla öne çıkıyor. iOS ve Android desteğine de sahip GF-10’da ayrıca uygulama desteği uzaktan erişim, anlık konum bilgisi gibi özellikler de bulunuyor. Kayıtlı numaraları geri arama özelliğine de sahip bu yeni nesil cihazın fiyatı 899 TL.

Gözüm üstünde çocuğum

ALCATEL TCL MT40X: Geliştirilmiş küresel konumlandırma sistemine sahip bu cihaz sesli ve görüntü görüşme yapmaya imkan tanıyor. Ayrıca sesli ve yazılı mesaj da gönderebilen cihaz su geçirmezlik, güvenli bölge oluşturma, SOS, uyku takibi, emoji gönderme ve adımsayar gibi özelliklere de sahip. Wi-Fi, Bluetooth ve nano SIM destekli gelen cihazın 5 güne kadar bekleme süresi var. Mavi ve pembe renk seçenekleriyle gelen saatin fiyatı 1.199 TL.

Gözüm üstünde çocuğum

SW FUTURE MİNİ: Uzaktan mobil kayıt, ses komutu ile geri arama, ses komutu ile kayıt, yüksek kalite ve çözünürlükte silikon mikrofon, Wi-Fi ve AGPS ile konumlandırma desteği ile gelen bu cihaz gerçek zamanlı izleme yapıyor. Hafızada kayıtlı dataları tekrar görüntüleyebilme özelliği de olan cihaz SOS tuşu ile acil durumda veliye bir çağrı ya da bilgi gönderebiliyor. Gerçek zamanlı etrafı dinleyebilen cihazın fiyatı 335 TL.

Haberin Devamı

Gözüm üstünde çocuğum

WIKY WATCH4: Telefondan sesli ve görüntülü arama yapılabilen bu saat, GPS özelliğiyle çocuğunuzun nerede olduğunu bildirirken, onun izlediği rotayı da gösteriyor. SOS alarmı olan saate, sesli mesaj, yazılı mesaj, emoji ve selfie resimleri gönderilebiliyor. Saat ile ayrıca okul etrafı için güvenli alanlar da oluşturabilirsiniz. Fiyatı 1.459 TL.

Gözüm üstünde çocuğum

TREYKI MİNİ: Arvento’nun ürettiği bu yerli takip cihazı, hem çocuklar hem de Alzheimer hastaları için geliştirildi. Araç ve eşya takibinin de kolaylıkla yapılabildiği cihaz, Micro SIM kart ile çalışıyor. Önceden tanımlanan kişilere, konum bilgisi ile birlikte düşme ve çarpma gibi durumları da bildiren cihaz sadece 60 gram ağırlığında. Suya ve toza karşı da dayanıklı olarak tasarlanan Treyki’nin fiyatı 670 TL.

Haberin Devamı

TRACKIMO: GPS ve SIM tabanlı bu takip cihazının en büyük özelliği geriye dönük izleme yapması. Güvenlik bölgesi için sınır çizilebilen cihaz, sınır geçildiğinde ya da otomobile binildiğinde kişinin yakınlarının cep telefonlarına otomatik bilgi iletebiliyor. Gerçek zamanlı takip yapan ve nokta atışı konum bilgisi veren cihazın fiyatı 229 TL.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder